[AUDIO] Debut cu gol la 14 ani! Cărăşeanul Andrei Boncza e cel mai tânăr marcator din România

Tânăr şi periculos în careu! La doar 14 ani… şi un pic, fotbalistul cărăşean Andrei Boncza a debutat cu gol în Liga a IV-a. S-a întâmplat în meciul pe care ACS Mundo l-a disputat la Nera Bogodinţ, în prima rundă a sezonului de primăvară. Talentatul sportiv format la filiala Măureni a clubului Mundo este acum deţinătorul unui record inedit: el a devenit cel mai tânăr marcator din România, într-o competiţie fotbalistică de seniori. Andrei Boncza l-a depăşit cu câteva zile pe Sebastian Mija, de la Pro Sport Focșani, care marcase la 14 ani şi două luni. Suntem mândri de Andrei, spune managerul administrativ al clubului Mundo, Nicu Belcea:

“Cu ocazia startului Ligii a IV-a patra Caraș-Severin, am avut prilejul și bucuria să debutăm un tânăr jucător, un fotbalist crescut la filiala Măureni. Este vorba de Andrei Boncza. Cea mai mare satisfacție pe care o avem după debutul lui la 14 ani, o lună și 27 de zile, este că, la 10 min după ce a intrat în teren, a reușit să marcheze primul lui gol la seniori. Practic, după statișticile pe care le avem la nivel național, el devine cel mai tânăr fotbalist care a înscris un gol, într-o competiție de seniori. Suntem mândri de acest lucru, suntem mândri de Andrei, care de patru ani de zile învaţă tainele fotbalului la Măureni, cu antrenorii Cristian Chitucea, Lucian Popa și bineînțeles Lucian Dobre. Sperăm să avem cât mai mulți copii care să facă pasul către echipa de liga a IV-a.”

ACS Mundo joacă mâine, 19 martie, un nou meci de campionat: în etapa a 18-a a Ligii a IV-a, reşiţenii vor evolua de la ora 14 pe terenul Narcisei Zerveşti.

De același autor

Related Articles