[AUDIO] De la extaz la agonie: Progresul Ezeriş, învinsă de Jiul în prelungiri

După patru înfrângeri consecutive, Progresul Ezeriş spera să obţină primul rezultat pozitiv din actualul sezon al Ligii a III-a. Din păcate, schimbarea antrenorului n-a produs deocamdată efectul scontat: cu Mircea Manu pe bancă, formaţia cărăşeană a pierdut, într-un final dramatic, şi jocul din etapa a 5-a. Pe arena reşiţeană Gloria, Progresul a primit replica Jiului Petroşani, o echipă disciplinată şi vizibil superioară din punct de vedere fizic. După o primă repriză albă, oaspeţii au deschis scorul prin Cocină în minutul 54. Progresul n-a dezarmat, a alergat după golul egalizator – dar a mai primit o lovitură, la eliminarea lui Ciurea după o fază tensionată, care a încins spiritele în ambele tabere. Partida părea deja pierdută, dar mult-aşteptatul gol egalizator a căzut în minutul 89, când Popa a speculat inspirat o greşeală a defensivei hunedorene. Din păcate, bucuria gazdelor a fost scurtă. În prelungiri, Jiul a obţinut corect un penalty, iar Sean Aerts a transformat lovitura de pedeapsă, stabilind scorul partidei: Progresul Ezeriş – Jiul Petroşani 1-2. Antrenorul ezerişenilor, Mircea Manu, s-a arătat dezamăgit de rezultat, dar a promis că Progresul nu va retrograda.

„Eu sunt venit de o săptămână în care am reușit să fac trei antrenamente, pentru că ieri am fost plecat în Italia. Am revenit acasă cu gânduri pozitive, băieții chiar s-au auto-depășit, de asta am și venit. Vă dau cuvântul meu de onoare, că de asta am și venit aici, la Ezeriș. Eu sper să să schimbe fața Ezerișului, pentru că am văzut copii cu calitate, copii dornici de afirmare. E organizare bună spre foarte bună.
Aici la Ezeriș oamenii se implică, chiar vor să facă ceva.

A lipsit un pic motivația, a lipsit, pot să spun, mentalitatea, o problemă care încă este în fotbalul românesc. Va trebui lucrat la mentalitate. Lumea așteaptă totdeauna altceva de la altcineva, nimeni nu-și asumă responsabilitatea. Totdeauna spunem „lasă că merge și așa”. Nu merge așa. Românul are o calitate foarte, foarte bună. Asta o spun toți, doar că suntem un pic delăsători. Eu, ca fotbalist, pot să spun că nu am fost la un nivel foarte ridicat, doar că am muncit zi de zi pe teren și acum, fiind în postura de antrenor, vreau să imprim mentalitatea asta jucătorilor. Ei alături de mine și eu alături de ei, o să luptăm până la ultima picătură.
În momentul actual pot spune că lotul este un pic subțiat, avem copii de calitate, dar repet, trebuie un mix între jucătorii cu experiență și tineri. Dacă n-ai bătrâni, să-ţi cumperi, așa se spune. Am încercat să aduc un echilibru atât în organizarea defensivă cât și în organizarea ofensivă.
Eu zic că nu o să retrogradăm, nu știu și nu bag mâna foc că o să reușim să intrăm în playoff, dar în playout o să fim acolo sus
„, a declarat Mircea Manu, noul antrenor al Progresului Ezeris.

De cealaltă parte, antrenorul George Zima a apreciat că victoria Jiului, deşi obţinută cu emoţii, a fost una meritată.

„O victorie importantă, dar înainte de toate vreau să felicit echipa din Ezeriș. Vreau să-i felicit pentru ceea ce au arătat astăzi ca și atitudine, în primul rând, pentru că terenul a fost foarte greu și nu puteam să jucăm mai mult fotbal decât am arătat ambele echipe în acest joc. Vreau să-l felicit pe omologul meu de pe banca gazdelor pentru ceea ce a reușit să schimbe în această săptămână, vor fi o echipă greu de învins de acasă. Consider că victoria nu poate fi contestată, chiar dacă am fost egalaţi pe final pe o greșeală foarte mare. Într-un final am fost salvaţi de de clopoțel – a venit acel penalty, tot pe insistențele noastre, pe încrederea noastră, și se pare că am fost răsplătiţi.”

Fără puncte în cont, Progresul Ezeriş rămâne pe ultima poziţie în seria a 7-a a Ligii a III-a. În etapa următoare, pe 30 septembrie, cărăşenii au meci greu – chiar pe terenul liderului CSM Deva.

De același autor

Related Articles