[AUDIO] De doi bani speranţă: Progresul Ezeriş a pierdut şi duelul codaşelor

După două egaluri consecutive, Progresul Ezeriş a abordat cu mari speranţe meciul de acasă cu o colegă de suferinţă: Retezatul Haţeg, ocupanta penultimului loc în playout-ul seriei a 7-a din Liga a III-a. Aflată în coada clasamentului, la două puncte în urma Retezatului, formaţia cărăşeană avea şansa de a scăpa de ingrata postură de lanternă roşie – dacă învingea echipa hunedoreană. Din păcate, socoteala ezerişenilor n-a ieşit.
Pe arena Gloria, Haţegul a deschis scorul în minutul 17, prin Mazilu. Speranţele gazdelor au renăscut în debutul reprizei secunde, când francezul Piquionne Loick a restabilit egalitatea (min. 49). Echilibrul jocului s-a rupt cu un sfert de oră înainte de final, când portarul Birăescu a văzut cartonaşul roşu după un fault în afara careului. Centralul întâlnirii a apreciat însă că intervenţia a oprit o acţiune clară de gol – şi l-a eliminat pe goalkeeperul Progresului. La faza imediat următoare, hunedorenii au marcat golul doi, prin Buzducea. În 10 oameni, formaţia cărăşeană a mai încasat un gol, reuşit de Lupulescu în minutul 79. S-a terminat 3-1 pentru Retezatul Haţeg, care “fură”, trei puncte extrem de importante la Reşiţa. După această înfrângere, şansele cărăşenilor de a se salva de la retrogradare au scăzut considerabil. Antrenorul Progresului, Mircea Manu:

“N-a fost să fie o victorie, deși am fost încrezători. Am început bine a doua repriză, dar, cum aţi văzut și dvs., istoria s-a scris la acel fault al lui Cristi Birăescu şi la acel cartonaș roșu. Ce să mai spun? Asta a fost astăzi. Am început jocul un pic greoi, un pic timorați – și prin prisma faptului că suntem acolo unde suntem. Am fost conduși 1-0 la pauză, am intrat în vestiar, am strâns rândurile şi am început bine repriza a doua. Am reușit acel gol imediat, prin atacantul nostru, Loick, am fost peste ei, dar acel fault a lui Cristi și acel cartonaj roșu ne-a tăiat aripile, cum se spune. Mai sunt meciuri de jucat, nu se știe niciodată.
Atât timp cât matematic nu suntem retrogradați, rămân lângă echipă. Mergem înainte până la final. Atâta timp cât avem șanse, vom lupta până la ultima picătură de energie”
, a spus după joc antrenorul Progresului, Mircea Manu.

Progresul Ezeriş: Birăescu, Mărgan, Zamfir, Veca, Brathwaite, Rotariu, Cărăuşu, Teka, Dumitru, Geangălă, Piquionne Loick. Rezerve: Varga, Creţu, I. Lungu, S. Lungu, Cîrlugea, Careba, Berbentea, Burkan, Dragomir. Antrenor Mircea Manu.

Formaţia din Ezeriş rămâne ultima în grupă, cu 11 puncte. În runda următoare, pe 14 aprilie, Progresul va juca la conjudeţeana Voinţa Lupac.

De același autor

Related Articles