[AUDIO] Darian Trulea e noua steluță a boxului reșițean! Francisc Vaștag: “Sperăm să ajungă la lotul național”

Reșița are din nou un campion la box! În cadrul Naționalelor de juniori de la Brăila, tânărul pugilist Darian Trulea, sportiv legitimat la Clubul Municipal,  a cucerit aurul categoriei 46 de kg. Pentru talentatul boxer de numai 15 ani, acesta este primul aur național. Darian Trulea se declară încântat de experiența de la Brăila.

“A fost o competiție foarte frumoasă, din toate punctele de vedere. Am avut trei meciuri până în finală. În primul meci am boxat cu un băiat de la Unirea Dej, pe care l-am bătut categoric. Al doilea meci a fost cu un sportiv de la Târgu Jiu, iar în finală am întâlnit un băiat de la CSM Sibiu. A fost o finală destul de grea, dar am fost bine pregătit. Fac box de aproximativ șase ani și îmi place foarte mult. În 2022 mi-aș dori să ajung la Europene, iar pe plan intern vreau să iau din nou locul I la Naționale, dar și în Cupă”, a spus proaspătul campion.

Darian Trulea e un sportiv promițător, aflat încă la început de carieră, spune fostul mare campion Francisc Vaștag, cel care se ocupă, alături de tehnicianul Radu Gheorghe, de pregătirea tânărului pugilist.

“Ne bucurăm că Darian Trulea a reușit să cucerească titlul național, a avut trei meciuri pe care le-a câștigat fără probleme. El are doar 15 ani, face box de câțiva ani și e bine că a căpătat un pic de experiență. Sigur, mai are mult până va ajunge un boxer cu adevărat valoros, dar pentru vârsta lui este foarte bine, având în vedere că și la anul va fi tot junior. S-a văzut experiența, după anii în care a venit regulat la sală, și este normal să aibă și rezultate. La 15 ani încă trebuie să te maturizezi. Dacă va ajunge la lotul național, acolo se schimbă din nou situația. Sunt antrenamente mai dure, trebuie să te obișnuiești să fii plecat de acasă. Dar toți am trecut prin asta, marea performanță doar așa se obține. (…) Celălalt sportiv al nostru, Florin Mihăilă, a pierdut din păcate primul meci, dar el este începător, nu știu dacă are trei luni de când a venit. E un sportiv de viitor, nu are motive să fie descurajat”, a spus antrenorul Francisc Vaștag.

Despre competiția de la Brăila a vorbit și antrenorul Gheorghe Radu, decanul de vârstă al secției de box de la CSM Reșița:

“Finala Campionatului Național de box pentru juniori a avut loc la Brăila în perioada 16-21 noiembrie. Reșița a fost reprezentată de doi sportivi, Darian Trulea la 46 de kg și Florin Mihăilă la 70 de kg. Darian Trulea a avut o comportare foarte bună, reușind să obțină locul I și titlul național. Un rezultat pe care noi îl așteptam, având în vedere că el face de câțiva ani box. Are experiență, cum se spune, dar mai trebuie lucrat, pentru că vin competiții grele. El este la prima participare la această vârstă, contează foarte mult acest lucru. El are 15 ani, ceilalți au avut 16. Dar așa este la noi, 15-16 ani sunt juniorii, iar 17-18 ani reprezintă grupa de tineret. A fost o competiție de un bun nivel tehnic și cu o participare numeroasă” a declarat tehnicianul Gheorghe Radu.

Campionatul Național de box pentru juniori de la Brăila a reunit la start 138 de tinere speranțe ale boxului românesc.

Cele mai citite

Related Articles