[AUDIO] Dansatorii de la Mystic Reşiţa au strălucit la Transylvanian Grand Prix. Urmează Campionatele Mondiale!

Dansatorii clubului Mystic din Reşiţa s-au întors cu rezultate foarte bune de la Transylvanian Grand Prix. Cea mai importantă competiţie internaţională găzduită de România a reunit la Sibiu un număr record de competitori: 800 de perechi din întreaga lume s-au aliniat la start, iar opt dintre ele au reprezentat gruparea Mystic. Cu detalii despre performanţele reşiţenilor, preşedintele clubului, Alexandru Holecz.

“Am avut trei zile de concurs. În prima zi am avut competițiile de clase, iar aici am venit acasă cu două medalii de argint. La clasa hobby copii – adică vârste cuprinse între 6:11 ani – o medalie de argint a fost obținută de David Răduț și Eliza Achim. Tot la această secţiune am obţinut un loc 4 prin David Cocoș și Iris Bejinariu – o pereche care este mult mai mică decât categoria la care a dansat, deci un rezultat foarte bun și pentru ei. De asemenea, la juniori am fost reprezentaţi la clasa Hobby de Adam Andreas și Szabo Alessia, o pereche care a obținut locul doi în categoria lor de vârstă. Menționez că ambele categorii au pornit cu peste 30 de perechi la start. Adică, putem spune că avem câteva perechi care promit pentru viitor la nivel înalt.

În zilele următoare au avut loc întrecerile de la cel mai înalt nivel, unde am fost reprezentați de cinci perechi. Trei  dintre acestea sunt perechi de tineret care concurează la Open Standard. Sunt perechi debutante în categoria cea mai înaltă de dans sportiv. Ca antrenor, pot spune că au avut evoluţii foarte bune, poate chiar cele mai bune de când performează ei. La acest nivel, locurile sunt irelevante, pentru că nivelul fiind foarte înalt, aceste perechi s-au clasat undeva în prima jumătate a clasamentului. Este vorba despre Vlad Iordăchescu-Roxana Pătraşcu, Vlad Borcheș-Iulia Borozan, Valentin Pișta și Roberta Madina.
 
Continui cu celelalte două perechi care au reprezentat clubul nostru, și bineînţeles Reșița, cu foarte mare succes. Încep cu Bogdan Kostner și Andreea Dumitru, care au concurat la tineret latino. Este vorba despre competiția de Open sub licența Federației Internaționale. Ei au obținut locul doi şi medalia de argint, fiind întrecuți doar de campionii europeni, o pereche din Italia cu care, bineînțeles, ne vom reîntâlni la Campionatele Mondiale. Cu alte cuvinte, Bogdan și Andreea au fost prima pereche românească în clasament – și vreau să menționez că, în urma acestei competiții, datorită faptului că Bogdan și Andreea au avut un rezultat foarte bun, au reușit să ajungă pe locul doi în clasamentul mondial la tineret.
 
De asemenea, la fel de important pentru noi este rezultatul obținut de Marius Pădurean și Adelina Stanciu, care la juniori 2 au câștigat medalia de aur la secțiunea latino și au obținut o foarte importantă calificare în finală, terminând competiția pe locul 4 la secțiunea standard. Menționez că Marius şi Adelina sunt în primul an de categorie, ceea ce ne îndreptăţeşte ca la anul să sperăm la şi mai mult decât am obținut anul acesta.  Vreau să menționez că, pentru competiţia de la Sibiu, sportivii noștri au fost sprijiniți financiar de Consiliul Județean Caraș-Severin, printr-un proiect pe care noi l-am câștigat pe sport”, a precizat Alexandru Holecz.

Cei mai valoroşi dansatori de la Mystic  se pregătesc acum pentru Campionatele Mondiale de luna viitoare. Bogdan Kostner şi Andreea Dumitru vor lupta pentru medalii la Mondialul de tineret din Italia, iar Marius Pădurean şi Adelina Stanciu vor concura în Bulgaria, la Campionatul Mondial de juniori II.

foto: facebook

Cele mai citite

Related Articles