[AUDIO] Dansatorii clubului Mystic Reşiţa, pe podium la Romanian International Dance Cup. Urmează Mondialele!

Reprezentanţii clubului de dans sportiv Mystic din Reşiţa şi-au reconfirmat valoarea la Romanian International Dance Cup, competiţie desfăşurată la Timişoara. Şapte perechi reşiţene au intrat în competiţia organizată sub egida Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv şi a Federaţiei Române de profil. Rezultatele sunt detaliate de antrenorul Alexandru Holecz.

“Ne întoarcem din nou acasă cu rezultate notabile pentru Reșița și pentru clubul nostru. La Romanian International Dance Cup, clubul Mistic a avut şapte perechi participante – și aici vorbesc inclusiv despre perechile de clase şi perechile de Open. Voi începe prezentarea rezultatelor cu o pereche de debutanți care a participat la prima lor competiție, unde a obținut locul 2; este vorba despre Denis Curescu și Alexandra Afumatu, o pereche nou formată în clubul nostru, care sperăm ca pe viitor să spună ceva în acest sport. De asemenea, am avut o concurentă care a participat la categoria de fete solo. Este o categorie specială pentru fetele care încă nu și-au găsit partener.  Este vorba despre Antonia Crăciunescu, care a câștigat locul întâi la categoria ei de vârstă.

 Acum voi trece la categoriile oficiale și voi începe cu perechea David Cocoș și Iris Bejinariu, care a reușit o performanță foarte mare, ținând cont de faptul că au concurat cu o categorie superioară de vârstă și au obținut locul 3 din 31 de perechi participante la categoria lor de vârstă și clasă. De asemenea, o pereche care își încheie sezonul cu foarte mult succes este perechea Adam Andreas și Alesia Sabo, o pereche de juniori 1 care a reușit să câștige locul întâi la clasa lor valorică din 24 de perechi. Menționez că perechile participante au fost atât din România, cât și din alte țări ale Europei. Voi trecem mai departe la secțiunile organizate sub egida Federației Mondiale. Și aici am avut rezultate deosebite.

Perechea Bogdan Kostner și Andreea Dumitru au reușit să câștige categoria Open latino la tineret, iar acest succes ne face să rămânem în clasament pe locul 2 în rankingul mondial. Nu în ultimul rând, perechea Marius Pădurean și Adelina Stanciu a concurat atât la secțiunea latino, unde a obținut locul întâi, cât și la secțiunea standard, unde a obținut locul 3 – ambele categorii fiind WDSF, juniori 2. Am mai avut participanți la tineret sub egida Federației Mondiale, iar concurenții au fost la un punct de a se califica în semifinală, rămânând în sferturi. Aici este vorba despre Vlad Borcheş și Iulia Borozan, respectiv Valentin Pișta și Roberta Madina.

Urmează cele mai importante competiții din acest an pentru noi, și anume Campionatul Mondial de Latino Tineret, unde în data de 3 decembrie vom fi prezenți la Rimini, în Italia, reprezentați de Bogdan Kostner și Andreea Dumitru. Noi sperăm să venim acasă cu o medalie, dar bineînțeles, nu ține doar de noi și de speranțele noastre, ține de ce se va întâmpla acolo în ziua respectivă. Iar în data de 10 decembrie ne vom încheia anul competițional cu Campionatele Mondiale de juniori 2 Standard, unde vom fi reprezentați de Marius Pădurean și Adelina Stanciu. Și aici țin să menționez că ei sunt în primul an de categorie, și cu atât mai mult este o onoare pentru noi să reprezentăm România la Campionatele Mondiale care vor avea loc la Sofia, în Bulgaria”, a declarat Alex Holecz, preşedintele clubului de dans sportiv Mystic din Reşiţa.

De același autor

Related Articles