[AUDIO] Cupa Reșița 2022 la viteză în coastă are loc în această săptămână pe traseul din Valea Domanului

Vineri, 8 iulie începe ediția 2022 a ”Cupei Reșița” la automobilism viteza în coastă. Pe traseul din Valea Domanului, sâmbătă,9 și duminică, 10 iulie circulația va fi întreruptă în intervalul orar 8,30-18.00.

„Mă bucur că, din nou, la Reșița se poate organiza etapa de Viteză în Coastă, chiar dacă în acest an am întâmpinat unele dificultăți. Cel care a organizat în anii anteriori a fost Bogdan Cuzma, iar acum s-a retras și a trebuit să improvizăm pentru această etapă. Totuși, mulțumim Federației Române de Automobilism că ne-a întins o mână de ajutor, dar și Primăriei Reșița pentru sprijinul acordat. Și în acest an, iubitorii sportului cu motor vor avea ocazia să vadă sâmbătă și duminică mașinile de concurs pe vechiul traseu din Valea Domanului. Vor fi două competiții, Liga I, așa cum îi spunem noi, și Liga a-II-a, ultima va fi doar în ziua de sâmbătă. Ca în fiecare an, sunt așteptați cei mai buni piloți, dar având în vedere că Reșița este mai departe, ne-am confruntat de-a lungul timpului cu problema numărului de concurenți. Ca să dau un exemplu, la Reșița nu sunt atât de mulți concurenți ca și la Brașov. Cu siguranță este faptul că piloții cu mașini tari vor veni, deoarece miza este lupta pentru titlu. Vor fi monoposturi și biposturi care vor face deliciul publicului spectator. Deci, iubitorii sportului cu motor vor avea ce să vadă. Accesul spectatorilor în parcul închis din incinta stadionului este permis de vineri seara, iar în timpul concursului, în zilele de sâmbătă și duminică, pasionații vor putea merge pe traseu între manșe. De asemenea, vom pune la dispoziție un autobuz care-i vor duce pe spectatori până la intrarea în Doman”, a declarat multiplul campion Lucien Hora, unul dintre organizatorii competiției.

Vineri de la ora 13.00 au loc verificările tehnice și prezentarea mașinilor de concurs în parcul auto amenajat în incinta arenei din Valea Domanului, iar sâmbătt și duminică manșe de recunoaștere, cronometrate și concurs.

Circulația va fi întreruptă în intervalul orar 8.30 -18.00. Prima urcare de recunoaștere a traseului se face cu începere de la ora 9.00.

Rutele ocolitoare recomandate sunt următoarele: pentru traficul automobilelor până la 7 tone: Reşiţa – Lupac – Clocotici – Caraşova – Anina şi retur și pentru traficul automobilelor peste 7 tone ruta ocolitoare este: Reșița – Oravița – Anina și retur.

Accesul în cartierul Doman se face prin zona Driglovăț.

sursa foto: autorally

De același autor

Related Articles