[AUDIO] Cupa Asahi – spectacol sportiv pe tatami!

La început de aprilie, Reşiţa a găzduit Cupa Asahi – o amplă competiţie de arte marţiale care a reunit în Polivalenta reşiţeană sute de competitori din întreaga ţară. Evenimentul sportiv desfăşurat timp de două zile a fost organizat de clubul Asahi Dojo, în colaborare cu secţia de profil de la CSM Reşiţa. O competiţie care pune Reşiţa pe harta artelor marţiale din România, spune preşedintele Asahi Dojo, Gabriel Dobromirescu.

„Am ținut competiţia în 2020, înainte de pandemie, după aceea am avut o perioadă fără activitate competiţională. Acum am încercat să o reedităm. Au venit aproximativ 250 de concurenţi de la 15 cluburi din țară. Avem nevoie de asemenea competiţii, și pentru sportivii noștri, dar și pentru părinți – și avem nevoie ca cei din țară să ne cunoască. Reșița a fost reprezentată de 27 de sportivi de la Asahi Dojo și 10 de la clubul partener, CSM Reșița, secția de arte marțiale. Competiția de la Reșița se încadrează într-un calendar competițional al Asociației Cluburilor de Karate Fudokan din România. Am început anul cu Cupa Huniazilor de la Hunedoara. A urmat competiţia de la Reşiţa, iar la sfârşitul acestei luni vom fi la Oradea. După aceea, va urma Cupa Sakura București, Cupa de la Tecuci și cea de la Olimp. Cu aceasta se va termina prima parte a anului, urmând să continuăm din toamnă. Deci avem aproape lunar competiție. Aceste întreceri ajută sportivii să progreseze, iar ceilalți pot să vadă în ei un exemplu, pentru a veni și a face sport de masă, care e atât de benefic pentru sănătate și educație. Suntem pe revenire după pandemie, eu zic că avem șanse să revenim la ce a fost înainte – și ca număr de sportivi, și ca pasiune. Depinde de noi, antrenorii, dar și de părinți – și le mulțumesc foarte mult, pentru că fără susținerea lor nu am putea face ce vedeți aici.”

Tinerii sportivi reşiţeni s-au arătat bucuroşi de întâlnirea cu colegii din ţară:

O competiţie frumoasă, bine organizată,  graţie unui efort comun, a apreciat, la rândul său, antrenorul Nelu Botez, reprezentantul secţiei de profil de la CSM Reşiţa:

“Ne bucurăm că am reușit să ținem o competiție după aproximativ 3 ani. CSM Reșița participă cu 10 sportivi. Am participat și în deschiderea competiției cu șapte-opt sportivi de la secția de arte marțiale mixte. Încercăm prin competiția organizată împreună cu Asahi Dojo să promovăm puțin karate-ul la nivel local. Avem câțiva sportivi foarte buni și încercăm în anii următori să îi promovăm și spre competițiile internaționale. Vreau să mulțumesc cluburilor care au fost alături de noi, Asahi și conducerii CSM. De asemenea, mulţumesc Primăriei și Consiliul Județean, care ne-au pus la dispoziție infrastructura de concurs, și sper să ne întâlnim și cu altă ocazie la evenimente frumoase”, a declarat Nelu Botez.

Laureaţii competiţiei de la Reşiţa au fost recompensaţi cu diplome, cupe şi medalii.

Cele mai citite

Related Articles