[AUDIO] Cum stai cu condiţia fizică? Reşiţa Stairs Challenge te invită la concurs!

Amatorii de mişcare sunt invitaţi sâmbătă, 1 aprilie, la o nouă înfruntare… pe scări. Cea de-a treia ediţie a competiţiei Reşiţa Stairs Challenge se va desfăşura ca de obicei pe scările de pe Dealul Golului, până la zona de belvedere de la Stemă. Peste 150 de concurenţi s-au înscris deja în concurs, la una din cele două probe ale evenimentului sportiv. Cu detalii, Laszlo Kokovics, principalul organizator şi iniţiatorul îndrăgitei competiţii.

“Este un eveniment sportiv sub formă de concurs de alergare pe scări – ceva inedit, zicem noi. Aşadar,  alergare pe scări, apoi coborâre pe potecă. Constă m două probe: o probă scurtă, de urcare doar de la baza scărilor până la Stemă, și o a doua probă, pentru cei care vor să alerge un pic mai mult, de 10 urcări până la Stemă, cu coborâre pe potecă, deci format circuit sau vertical loop. Finişul va fi tot în zona de la Stemă. Sunt categorii de vârstă, dar doar la prima probă. La proba scurtă, cea de o singură urcare, e permisă participarea pentru toată lumea, inclusiv copiii cu părinți; proba de 10 urcări este adresată doar celor care au vârsta de peste 18 ani. La categoria Open avem premii în bani și produse, iar la celelalte categorii de vârstă avem premii în produse de la sponsori.

În limita locurilor disponibile se pot face și înscrieri la fața locului. Noi am estimat un număr de 200 de participanţi, din care sperăm să fie cel puțin 50 de copii însoţiţi de părinți sau bunici. În parcarea aflată vizavi de Administrația Financiară vom amenaja sâmbătă, începând cu ora 9.00, o zonă pentru înscrieri și pentru ridicarea kiturilor și a numerelor de concurs. La ora 9.45 vom avea o scurtă ședință tehnică, iar primul start se va da la ora 10:00. Starturile vor fi individuale, la intervale de 10-15 secunde”, a precizat Laszlo Kokovic.

Cea de-a treia ediţie Reşiţa Stairs Challenge este organizată de Asociaţia Bike Attack împreună cu Primăria Reşiţa, cu sprijinul mai multor instituţii şi sponsori.

De același autor

Related Articles