[AUDIO] CSS Reşiţa, o poartă deschisă spre viitor! Se caută campionii de mâine

Clubul Sportiv Şcolar din Reşiţa e în căutare de viitori campioni! Toate secţiile grupării sportive reşiţene îşi vor completa în perioada următoare grupele de începători, lărgirea ariei de selecţie fiind una dintre priorităţile cuprinse în strategia de dezvoltare a activităţii sportive de aici. Explică directorul CSS Reşiţa, Robert Nosal:

„Am denumit această strategie „CSS Reşița, o poartă deschisă spre viitor”. Mesajul nostru este spre părinți, respectiv spre toți elevii reșițeni, și nu numai, din localităţile apropiate Reşiței, care pot să facă sport în clubul nostru. Ne dorim ca în următorii patru ani să fim principalul factor educațional care răspunde de educația extra-școlară sportivă, prin cele 7 secții pe care le avem, aici mă refer la gimnastică artistică, gimnastică ritmică, atletism, lupte libere, schi, fotbal şi înot. Avem 7 catedre. Clubul nostru are 42 de grupe, respectiv poate cuprinde 466 de elevi. Pentru Reșița, vrem să venim în sprijinul comunității reșițene, în prima parte prin oferirea acestor servicii complementare de sport, cu titlu gratuit, tuturor copiilor.
Cred că prin statutul nostru și prin gratuitatea în bazele sportive, respectiv a instruirii din punct de vedere al pregătirii cadrelor didactice, suntem în primii din țară, şi nu doar la nivel de județ – deoarece anul trecut clubul nostru s-a clasat pe locul 67 la nivel național. În primul an ne dorim să o luăm de la bază, de jos, deoarece avem un număr de 20 de grupe de începători. Noi ne adresăm doar activității de copii și juniori. Scopul nostru este selecția, pregătirea și îndrumarea spre înalta performanță a elevilor. Din acest punct de vedere, al performanțelor, la fiecare secție avem elite.
Un mare avantaj pentru noi este colaborarea cu Federația Română de Gimnastică, avem lotul de gimnastică juniori la Reșița, iar copilașii pot să progreseze foarte repede și să ajungă la un lot național.
O a doua colaborare foarte importantă este cu Federația Română de Lupte, se pregăteşte aici lotul național de juniori, unde avem şi un elev selecționat, iar pe celelalte categorii am avut elevi cu rezultate deosebite.
 În primul an, din punctul de vedere al dezvoltării, ne dorim constituirea tuturor grupelor de inițiere. Mesajul nostru către părinți este să aducă elevii la sport, deoarece vor fi mai puternici, mai bine educați, mai stabili emoțional și mult mai bun la învățătură. Clubul nostru, v-am spus, oferă servicii gratuite. Tot ce înseamnă deplasare, pregătire, bază sportivă. La noi nu se plătește nimic, bineînțeles, la grupele de inițiere nu putem asigura echipamentul sportivilor, dar un echipament foarte simplu nu este costisitor. Fiecare grupă are în jur de 10 ore de antrenament pe săptămână.
Deci, orice părinte își aduce copilul în Clubul Sportiv Școlar beneficiază de această pregătire gratuită. Undeva, între 2-5 % dintre copii ajung să facă înaltă performanță.
 Ne dorim să îi descoperim pe cei mai talentați, cei mai buni. Vrem să ne extindem cu selecţiile, mai ales pe partea de lupte, și în alte zone, cum ar fi zona Bocșa, zona Brebu-Fârliug și așa mai departe. CSS Reşiţa este un drum spre viitor, o poartă deschisă, cum am spus noi – pentru că și atunci când termină activitatea sportivă,  au o paletă largă de a se angaja în aceste discipline. Poți deveni antrenor, poți deveni profesor de sport, poți deveni preparator fizic, poți deveni un bun antrenor în sălile de fitness. Deci, iată paleta de opţiuni din punctul de vedere al unei meserii ulterioare.
 
Mesajul către părinți este să îi aducă în sălile de sport. Mesajul către colegii mei de educație fizică, respectiv către toate unitățile școlare, este următorul: doar trebuie să ia legătura cu noi. Punem la dispoziție orice sală și profesor calificat, în funcție de fiecare disciplină. Ei doar trebuie să ia legătura cu noi. În timpul lor lor de educație fizică pot să vină gratuit, iar noi punem personal didactic calificat și sala la dispoziție tocmai pentru a selecta 1 2 3 care pot să facă înaltă performanță. Timp de două luni ei sunt invitați în sălile noastre să facă ora de educație fizică gratuit, cu profesor pregătit pe fiecare secție”
, a precizat profesorul Robert Nosal, directorul CSS Reşiţa.

Despre prezent şi perspective pe fiecare secţie au vorbit profesorii responsabili: Robert Bălan (gimnastică artistică), Florin Dinţă (lupte), Nadia Câmpan (înot), Luminiţa Laţcu (gimnastică ritmică), Octavian Bîrsanu (atletism) şi Adelin Preda (schi).

Cele mai citite

Related Articles