[AUDIO] CSM Reşiţa, parcurs perfect în campionat. Şoimii Lipova pleacă fără puncte din Valea Domanului

Echipa de fotbal CSM Reşiţa a început cu dreptul seria celor trei meciuri oficiale programate în decurs de numai o săptămână. În cea de-a treia etapă a campionatului, rossonerii au primit acasă replica formaţiei Şoimii Lipova. Meciul din Valea Domanului a fost practic derbiul rundei în seria a 8-a, pentru că s-au înfruntat ocupantele primelor două locuri. În faţa fanilor de acasă, CSM Reşiţa s-a impus cu 2-0. Aboubacar a marcat în prelungirile primei reprize, iar Bărboianu a stabilit rezultatul final în minutul 74. O victorie meritată, în faţa unei adversare dificile, a apreciat la final antrenorul rossonerilor, Călin Cheregi.

“Am întâlnit o echipă bine organizată din toate punctele de vedere, cu o calitate individuală, din punctul meu de vedere, peste nivelul Ligii a treia, şi un sistem bine pus la punct, cu tranzițiile foarte bine făcute. Dar vreau să felicit încă o dată jucătorii noştri, evoluția acestor băieți minunați, care dau dovadă de exact ceea ce ne dorim, adică de o determinare ieșită din comun – și iată că am reușit să câștigăm și acest meci. A fost o evaluare bună, cu un adversar bine pregătit din toate punctele de vedere, aici mă refer la Lipova – și pe această cale țin să îl felicit pe colegul meu, pe Abrudean, pentru modul în care arată echipa din acest moment. Ne gândim acum la cele două meciuri care urmează. După cum bine știți, miercuri avem meci în Cupa României, iar sâmbătă avem meci de campionat acasă.”

De cealaltă parte, antrenorul Adrian Abrudean a apreciat că Şoimii trebuiau să joace mai curajos – şi a recunoscut că victoria reşiţeană a fost una meritată.

„Noi am făcut un joc modest. Într-adevăr, am întâlnit o echipă foarte bună pentru acest nivel, știam acest lucru, cu jucători de calitate. A fost un moment foarte important al meciului, cel din minutul 45 – faza de 1-0 a gazdelor – pe care noi nu am gestionat-o bine. A fost o lovitură liberă pe care nu am întârziat-o, am fost surprinși și golul a picat exact când trebuia pentru gazde. Nu îmi place că am început prima repriză cu teamă, ne-a fost frică de joc, ne-am mulțumit cu puțin, n-am reușit să câștigăm duelurile, nu am fost agresivi și am dat ocazia adversarilor să vină peste noi. În repriza a doua, a fost un joc un pic mai echilibrat, dar din păcate nu am fost foarte periculoși, chiar dacă am avut câteva situații. Per ansamblu, este o victorie victorie meritată a lor, felicit echipa gazdă.”

CSM Reșița: Zimmerman, Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Fota, Popescu, Breșneni, Petre, Drăghiceanu, Negru și Aboubacar. Rezerve: Erhard, Căpățână, Curescu, Velcotă, Bălă, Chera, Szijj, Avramovici, Mihaly.

Cu 9 puncte şi un golaveraj de 8-1, CSM Reşiţa e acum lider solitar în seria a 8-a a Ligii a III-a. Poziţiile următoare sunt ocupate de CSC Ghiroda, Şoimii Lipova şi Pobeda Dudeştii Vechi, cu câte 6 puncte.

Celelalte două formaţii cărăşene din Liga a III-a au avut meciuri în deplasare. Progresul Ezeriş a cedat, scor 0-3, pe terenul echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu II, iar Voinţa Lupac s-a impus cu 3-1 contra formaţiei Aurul Brad, codaşa seriei a 7-a.

Revenind la CSM Reşiţa, să remarcăm că parcursul perfect din campionat ar putea fi completat cu un nou succes în Cupă. Miercuri, în turul trei al competiţiei, formaţia reşiţeană va înfrunta acasă echipa de Liga a II Politehnica Timişoara. Rossonerii vor juca la victorie, promite antrenorul Călin Cheregi.

„Nu ascundem faptul că ne dorim să jucăm, să vedem ce putem face, să ne evaluăm forțele cu un adversar de nivel superior. Chiar dacă au avut loc câteva accidentări, avem în acest moment un lot numeros și în mod sigur vom da şi altor fotbalişti şansa să joace. Referitor la meciul cu Politehnica, cred că pentru toată lumea este o provocare să vedem nivelul la care suntem. Chiar dacă venim după niște meciuri foarte încărcate din punct de vedere fizic, nu ascund faptul că ne dorim să câștigăm”, a spus principalul CSM-ului, Călin Cheregi.

De același autor

Related Articles