[AUDIO] CSM Reşiţa, mai tare ca Poli! Rossonerii merg mai departe în Cupă

CSM Reşiţa îşi continuă aventura în Cupa României, după o frumoasă victorie contra divizionarei secunde Politehnica Timişoara. Diferenţa de eşalon nu s-a văzut pe terenul din Valea Domanului: rossonerii au evoluat curajos şi au deschis scorul încă din minutul 4, prin Cornel Ardei, care a perforat poarta timişoreană cu o execuţie din 6 metri. 2-0 a făcut Nicuşor Fota în minutul 39, după un contraatac purtat pe flancul stâng. În prima parte a reprizei secunde, alb-violeţii timişoreni au avut câteva bune ocazii de a reveni în meci, nefructificate însă de oamenii din atac. Reşiţa a echilibrat însă din nou jocul, iar tabela nu a mai suferit nicio modificare. S-a terminat 2-0, iar rossonerii au obţinut o calificare muncită şi meritată. Antrenorul Călin Cheregi:

” Într-adevăr, o victorie mare, meritată și muncită. Știam că ne așteaptă un meci dificil, pentru că avem o săptămână din nou încărcată, după cum tot repet, dar principalii artizani ai acestei victorii sunt acești minunați jucători de care sunt foarte mândru și mă declar mulțumit de ceea ce au făcut până în acest moment. Au fost câteva momente importante, într-adevăr, am deschis scorul foarte repede, după fază pe care am lucrat-o la la antrenamente. Știam că au probleme pe bara a doua, acolo am speculat maxim, pot să spun. Apoi a fost o perioadă de dezechilibru, din minutul 50 până în minutul 60, în care schimbările lor de la pauză au adus un plus. Am schimbat imediat și eu puțin sistemul de joc, m-am adaptat, și în acel moment cred că am echilibrat foarte bine jocul. Una peste alta, a fost un joc bun cu o echipă de liga a doua, chiar dacă adversarii nu au în acest moment liniștea necesară pentru a dezvolta jocul de fotbal, dar au jucători de calitate, de talie, jucători cu state vechi în liga a doua.

Jucătorii noştri tineri au fost din nou la înălţime. Pentru mine, Rimovecz nu mai este fotbalist de perspectivă, ci o certitudine. Este un jucător care progresează de la meci la meci. Negru la fel, de la zi ce trece se pune tot mai bine la punct cu toate detaliile. În momentul în care va sta și mai bine tactic în teren, cred că va avea un randament și mai bun. Este dornic, este tânăr, face abuz de efort, încă nu-și dozează bine efortul, dar sunt mulțumit de ceea ce face Alex. Şi are toate minutele jucate până în acest moment. La fel, trebuie evidenţiat Ardei.


În primul rând, în acest moment mă gândesc la meciul de sâmbătă pentru că ne așteaptă un meci foarte greu. (cu Pecica, n.r.) Dacă nu-l tratăm cu maximă seriozitate, cum am tratat până acum celelalte meciuri, tot ce am realizat până în acest moment putem șterge cu buretele. Este un meci greu, cu o echipă tânără, plină de elan, care în mod sigur ne va pune mari probleme.

În Cupă îmi doresc pentru acești minunaţi suporteri să aducem un adversar de liga întâi, pentru că sunt niște spectatori deosebiți, cărora într-adevăr le simțim prezența zi de zi la antrenamente, la meciuri – chiar merită să vadă un spectacol sportiv. Şi pentru proiectul nou de la Reșița, cred că în acest moment este bine venit un adversar de Liga I.”

La rândul său, antrenorul Politehnicii, Bogdan Andone, a recunoscut că nu găseşte deocamdată soluţii pentru a redresa jocul alb-violeţilor.

“Din păcate, am pierdut meciul de Cupă, ne doream să ne calificăm, dar am plecat din nou de la 0-1, și din nou după un corner. Pregătim aceste faze cu marcaj om la om, tocmai pentru a avea o responsabilitate mai mare. E ceva incredibil, din punctul meu de vedere. Din nou primim gol după corner, ca la Galați, din aceeași parte, același marcaj, din nou om pierdut. E absolut incredibil să începem aşa, cred că e al treilea meci început de la 0-1. Apoi am încercat să reintrăm în joc, să ne creăm situații. În repriza a doua am avut două bare, am avut ratare cu poarta goală, am avut 3-4 ocazii, şuturi respinse de portarul advers sau șuturi pe lângă poartă.
(…) Ghinion și indecizie în fața porții, în anumite momente. Stau și mă gândesc zi și noapte și încerc să găsesc soluții. Am discutat și cu jucătorii, cu căpitanii de echipă, să vedem ce sistem s-ar potrivi, să am un feedback din partea lor. Din păcate încă nu nu găsim, nu găsim calea și nu găsim cheia pentru a marca.
Eu cred în continuare și am încredere că împreună – și suporteri, și oamenii din conducerea clubului, și sponsorii – putem readuce lucrurile într-un făgaș normal. O să ajungem și în situația în care lucrurile vor fi mai bune. Sunt convins de acest lucru, și chiar dacă traversăm o perioadă grea, am încredere în echipă că pot să joace ceea ce trebuie pentru a obţine rezultatele pe care ni le dorim.”

CSM Reşiţa: Zimmermann (cpt.) – Szijj, Ardei, Rimovecz, Fota, I. Popescu, Breșneni, Curescu, Drăghiceanu, Al. Negru, Aboubacar. Rezerve: Căpătână – Chera, Bărboianu, Velcotă, Bala, Erhard, Domil, Avramovici, Rob. Petre. Antrenor: Călin Cheregi


Poli Timișoara: Isvoranu – D. Radu, Tsvetkov, Germinio, Bocșan (cpt.), C. Jurj, Ignea, M. Andone, Bryneus, Țurcaș, Milea. Rezerve: Murariu – Oanea, Mada, Sil. Pană, Pureca, Țangulea, Boariu, Bîrnoi, Plantak. Antrenor: Bogdan Andone

În urma succesului cu Politehnica, formaţia reşiţeană se califică în faza play-off, programată pe 29 septembrie. În această rundă vor intra în competiție și primele echipe de Liga 1.
Până atunci însă, CSM Reşiţa mai are meciuri în campionat. Primul dintre ele e programat sâmbătă, 17 septembrie, când rossonerii vor primi vizita echipei Progresul Pecica.

foto: Zoli Bagosi

De același autor

Related Articles