[AUDIO] CSM Reşiţa, învingătoare în amicalul cu Phoenix Buziaş

CSM Reşiţa s-a impus cu 2-0 în amicalul disputat contra colegei de eşalon şi de serie Phoenix Buziaş. Diferenţa s-a făcut în repriza a doua, ambele goluri fiind reuşite de jucători aduşi în această iarnă: Alexandru Dane a deschis scorul din penalty, iar Remus Trancă a majorat diferenţa printr-un gol marcat cu capul. O evoluţie bună şi un rezultat pe măsură, a apreciat după joc antrenorul reşiţenilor, Călin Cheregi.

“Dacă la alte meciuri am urmărit evoluția jocului, azi pot să spun că am urmărit și evoluția, și rezultatul. Pe alocuri ne-am ridicat la nivelul pe care l-am cerut, dar în acest moment cred că se simte un grad de oboseală în cadrul echipei, având în vedere că sâmbătă am avut un meci cu intensitate foarte ridicată. Dar, una peste alta, au fost lucruri bune care ne dau speranțe pentru ceea ce urmează. Am întâlnit un adversar bun de Liga a III-a, bine organizat, lucru normal, având în vedere modul în care lucrează Cosmin Petruescu, cum își așază echipa. S-au așezat bine în teren, ne-au dat pe cât posibil spații foarte puține de a construi – dar până la urmă trebuie să vedem partea pozitivă a lucrurilor. A fost un antrenament bun – și e bun şi rezultatul, care în aceste momente deja începe să conteze pentru noi, pentru forma sportivă pe care vrem ca s-o atingem în momentul în care începe campionatul.

Jucătorii noi s-au integrat şi ei bine. Aşa cum am spus în momentul în care au venit, am sperat că vor aduce un plus de calitate, un plus de concurență. Mă bucură acest fapt, că se integrează din ce în ce mai bine și înțeleg ceea ce le cer. Îi felicit, şi nu doar ei, pe toți cei care au jucat, mă declar aproape mulțumit de ceea ce am văzut azi. Următorul meci îl vom juca sâmbătă cu Viitorul Șimian, probabil la Severin. Apoi, săptămâna viitoare, vom mai avea returul cu Hunedoara și returul cu Șimianul.”

Jocul cu Phoenix a fost cel de-al cincilea meci amical disputat de rossoneri, care au până acum un bilanţ de două victorii, un egal şi două înfrângeri.

În ceea ce o priveşte pe Phoenix Buziaş, formaţia timişeană a venit în Valea Domanului pentru a doua oară în această iarnă, după amicalul câştigat aici contra Voinţei Lupac.  Concluziile antrenorului Cosmin Petruescu, după jocul cu CSM Reşiţa:

“Într-adevăr, e a doua noastră prezență aici, dar, din păcate, alt rezultat. Mi-aș fi dorit să avem rezultatul din prima noastră vizită, dar n-a fost să fie. Este adevărat că am întâlnit o echipă bună, cu șanse reale la promovare. Îi doresc mult succes pe această cale şi îl felicit pe Călin Cheregi pentru treaba bună pe care a făcut-o aici, și pe care sunt convins că o va face în continuare. Un joc bun, un joc echilibrat din punctul meu de vedere, în care am dat o replică bună echipei gazdă. Deşi s-au întâlnit două echipe cu obiective diametral opuse, cred că în multe momente ale jocului am jucat de la egal la egal cu Reșța. Păcat de cele două greșeli care au dus la primirea celor două goluri, una a noastră, una a… altora, dar așa este în fotbal, și greșeala face parte din joc.

Sunt mulțumit de implicare, de atitudine, de nivelul fizic la care suntem la ora actuală. În privința traseelor de joc, a părții tactice, în special în plan ofensiv, mai avem mult de lucru. Un motiv este și acela că nu avem la ora actuală terenuri foarte bune pe care putem să ne desfășurăm activitatea, dar va trebui să găsim soluții, pentru că la ora primului joc oficial nu avem nicio scuză dacă nu ne prezentăm în cea mai bună formă.

Vineri vom mai juca un amical cu Corvinul Hunedoara la Arad, marți cu Ghiroda și vinerea cealaltă cu Deva. După cum ați observat, numai echipe de playoff care au șanse la promovare. Asta a fost și dorința noastră. Încă din decembrie, de când am stabilit programul amicalelor, ne-am dorit adversarii într-o anumită succesiune, – și până acum sunt mulțumit de jocurile pe care le-am disputat – mai puțin de rezultat în ultimele două jocuri, dar din astfel de partide putem învăța.”

Cele mai citite

Related Articles