[AUDIO] CSM Reşiţa, imbatabilă în amicale. Ultima victimă: Phoenix Buziaş

CSM Reşiţa merge perfect în amicale! Cel de-al patrulea joc-test a consemnat a patra victorie: pe terenul mare din Valea Domanului, fotbaliştii rossoneri au primit replica formaţiei Phoenix Buziaş, grupare nou-promovată în Liga a III-a. Gazdele s-au impus cu scorul de 4-1 (4-0), golurile fiind marcate de Drăghiceanu, de două ori, Aboubacar şi Chera. În repriza secundă, Ţugui a înscris din penalty golul de onoare al timişenilor. La final, antrenorul Reşiţei, Călin Cheregi, şi-a lăudat elevii, mai ales pentru evoluţia din prima repriză:

“Clar  că  mă  bucură  rezultatul,  mă  bucură  scorul  atât  la  pauză,  cât  și  la  final,  dar  în  primul  rând  mă  bucură  evoluția  jucătorilor  în  prima  repriză.  Am  făcut  un  joc  consistent,  în  care  ne-am  ridicat  la  ceea  ce  am  cerut,  s-au  respectat  bine  sarcinile  tactice,  motiv  pentru  care  pot  să  spun  că  am  făcut  cea  mai  bună  repriză  din  aceste  meciuri  de  pregătire.  În  repriza  a  doua  s-a  creat  un  echilibru  datorită  faptului  că  am  schimbat  din  nou.  Am  jucat  cu  foarte  mulți  juniori. Din  păcate,  azi  au  fost  puțin  mai  oscilanți,  dar  ăștia  sunt  tinerii.  Trebuie  să  avem  încredere  în  ei  în  continuare,  pentru  că  sunt  copii  în  care  ne  punem  mari  speranțe.  Dar,  încă  o  dată  aș  vrea  să  menționez  prima  repriză  foarte  bună,  în  care  am  avut,  pe  lângă  cele  4  goluri  marcate,  încă,  patru-cinci  ocazii  clare  de  gol.”

Deşi echipa sa a plecat învinsă de la Reşiţa, tehnicianul Cosmin Petruescu a apreciat că Phoenix are potenţial:

“O partidă utilă pentru noi, pentru că am văzut exact nivelul de pregătire la care suntem acum, atât din punct de vedere tehnic, tactic, cât și din punct de vedere fizic. O echipă-gazdă mult mai proaspătă, şi două reprize diametral opuse: o primă repriză modestă a noastră, în care gazdele au avut foarte multe acțiuni de poartă,  şi o repriză a doua în care am echilibrat puțin jocul. Sunt mulțumit de atitudinea din repriza a doua. În schimb, din punct de vedere al jocului mai avem foarte multe lucruri de pus la punct, normale și firești, dacă ne raportăm la faptul că față de echipa din sezonul anterior, cu care am promovat în liga a treia, au mai rămas doar câţiva jucători. Din opt fotbalişti, şase au fost astăzi prezenți, doi au lipsit din diferite motive. Nu sunt scuze, sunt motive obiective. La noi obiectivele sunt diametral opuse față de cele ale Reșiței. Ne dorim să ne consolidăm ca și echipă, ca și club, să facem o figură frumoasă în în liga a treia și din acest punct de vedere mai avem multe lucruri de clarificat. Potențial există, în ciuda rezultatului de astăzi. Eu am încredere în potențialul jucătorilor, în special al celor tineri. Au potențial, doar că trebuie integraţi încet-încet în echipă. Noi sâmbătă am terminat o pregătire centralizată de două săptămâni, știu că și gazdele au avut același program, aceeași periodizare ca și noi, dar au fost un pic mai proaspeți din punct de vedere fizic. Mi-aș dori ca Reșița să aibă un parcurs la fel de bun ca acela din sezonul anterior și, cu puțin mai multă inspirație în fazele eliminatorii, să ajungă acolo unde cred eu că trebuie să fie Reșița ca echipă, ca oraș, ca tradiție.”

Ambele echipe continuă programul jocurilor amicale. Sâmbătă, Phoenix Buziaş va întâlni acasă echipa CSM Deva, iar CSM Reşiţa va susţine un joc-test în deplasare, la Jiul Petroşani.

De același autor

Related Articles