[AUDIO] Cosmin Ilie e din nou campion mondial! “Pompierul de aur” din Caransebeş şi-a reconfirmat valoarea la Jocurile Mondiale din Olanda

Maiorul Cosmin Ilie, comandantul Detaşamentului de Pompieri din Caransebeş, şi-a demonstrat încă o dată calităţile atletice! Abonat la podium în marile competiţii internaţionale organizate de instituţia pe care o reprezintă, Cosmin Ilie a fost din nou la înălţime – de această dată la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, care se desfăşoară în perioada 21-31 iulie, în Olanda, la Rotterdam.


După ce sâmbătă a cucerit o medalie de argint la 800 m, cu timpul de 2 minute 2 secunde şi 87 de sutimi, caransebeşeanul a devenit astăzi campion mondial în proba de 400 m! Cosmin Ilie a cucerit aurul cu timpul de 53 de sec şi 78 de sutimi. Cele două medalii au fost obţinute la grupa de vârstă 40-44 de ani.


Concurenţa din Olanda a fost una puternică, a declarat Cosmin Ilie, imediat după festivitatea de premiere de la 400 m:

“Pompierul de aur” Cosmin Ilie îşi adaugă astfel alte două medalii într-un palmares de invidiat. La Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor care au avut loc în 2017 la Los Angeleş el a cucerit şapte medalii: două de aur, două de bronz şi trei de argint. La ediţia din 2019, desfăşurată în China, la Chengdu, el a mai câştigat două medalii de aur.
De asemenea, la Campionatul European al Poliţiştilor şi Pompierilor care s-a desfăşurat în Gibraltar în anul 2018, comandantul pompierilor caransebeşeni a cucerit două medalii de argint.

În cadrul Jocurilor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor de la Rotterdam, Cosmin Ilie va mai concura miercuri în ştafeta de 4×400 m, alături de colegii din Constanţa şi Bucureşti.

Cosmin Ilie se pregăteşte la Caransebeş sub îndrumarea antrenorului emerit Cristian Dragomir.

Cele mai citite

Related Articles