[AUDIO] Coronavirusul a încurcat socotelile gimnaştilor! Deplasarea la Naţionalele de la Ploieşti a fost anulată, după depistarea unui caz pozitiv

320

Tinerele speranţe ale gimnasticii româneşti urmau să participe, în perioada 11-14 noiembrie, la Campionatele Naţionale adresate seniorilor şi juniorilor I şi II. Din păcate, plecarea de la Reşiţa spre Ploieşti a fost anulată în ultima clipă, din cauza unui caz de coronavirus depistat la ultimele teste. O situaţie neprevăzută şi regretabilă, apărută în pofida tuturor măsurilor preventive impuse în ultimele luni, spune antrenorul Robert Bălan.

“Reşiţa ar fi trebuit să participe cu opt sportivi, trei de la Clubul Municipal şi cinci de la Clubul Sportiv Şcolar. Din păcate, cu toate măsurile pe care le-am luat – şi, credeţi-mă, sunt măsuri mai mult decât stricte – unul dintre componenţii lotului naţional de juniori a fost depistat cu test pozitiv. Ca urmare, această deplasare a fost anulată, iar sportivul respectiv şi colegul lui de cameră sunt în carantină pe o perioadă de 14 zile. Niciunul nu are simptome, de altfel, şi noi suntem într-o izolare autocondusă, pentru că suntem conştienţi că nu e de joacă cu acest virus. Rămânem cu toţii în izolare şapte zile, iar după şapte zile repetăm testele şi vedem ce se mai întâmplă. În total, suntem 21 de persoane care am făcut testul, 20 au fost negative, a precizat profesorul Robert Bălan.

Situaţia e cu atât mai regretabilă, cu cât Naţionalele de la Ploieşti reprezentau pentru tinerii gimnaşti singura verificare majoră înaintea Europenelor de juniori ce se vor desfăşura în luna decembrie în Turcia.