[AUDIO] Convocare, în premieră, pentru juniorul reşiţean Erich Loidl la lotul naţional de lupte seniori. Încep competițiile pentru juniorii mici, în condiții speciale

322

Erich Loidl, sportiv legitimat la CSM Reşiţa, a fost convocat la lotul naţional de lupte libere pentru seniori.

”Este o premieră pentru sportivul bănăţean, care este încă junior”, după cum afirmă antrenorul Florin Dinţă:

Este o reușită pentru sportivul descoperit de antrenorul emerit Adrian Dacica, convocat în premieră a lotul național de seniori. Aceasta este o încununare a rezultatelor deosebite pe care le-a avut în ultimii ani. Este un început pentru el, un început promițător, deoarece mai are încă un an de juniorat. Federația Română de Lupte pregătește tinerele talente pentru următorii ani”, a spus antrenorul Florin Dință.       

În această lună Erich Loidl, unul dintre cei mai promiţători tineri sportivi, va participa la un stagiu de pregătire cu lotul naţional de seniori, ce se va reuni la Poiana Braşov.

Lotul Național de juniori mici se află în prezent într-un cantonament la mare, după care componenții acestuia vor lua parte la prima competiție de lupte pe perioada pandemiei, o competiție care va fi adaptată la noile măsuri și care va cuprinde probe inedite, care nu implică contact fizic, după cum subliniază antrenorul Florin Dință:

”Noi ne aflăm la Costinești din 19 august și vom rămâne aici până în data de 6 septembrie. Federația Română de Lupte a prelungit cantonamentul cu încă o săptămână, iar din 7-12 septembrie va avea loc prima competiție din acest an șa nivel de juniori mici, U 15, și juniori IV. În lotul de juniori mici sunt patru sportivi de la CSM Reșița: Cosmin Roman, Gabriel Radu, Giovani Ciopragă și Brian Techerean, iar de la CSS Reșița va concura Andrei Bărbulescu. Competiția va avea loc pe plaja de la Costinești și va cuprinde diferite trasee aplicative, specifice luptelor, fără contact fizic. Apreciem această inițiativă foarte bună a Federației Române de Lupte, deoarece este un început de competiții.”

Lotul național de juniori mici va reveni pentru pregătire la Reșița în data de 21 septembrie și se va afla în municipiul de pe Bârzava până la finalul anului. Lotul este pregătit de antrenorii: emerit  Adrian Dacica și Florin Dință.