[AUDIO] Concursul ”Alergând la Pădure” va avea loc astăzi la Reșița!

344

Cea de a VI-a ediție a concursului Alergând la Pădure, evenimentul de alergare montană în împrejurimile Reșitei va avea loc astăzi, 1 noiembrie, de la ora 10.00.

Devenit deja un eveniment cu tradiție în Reșița, ”Alergând la Pădure” este un concurs de alergare montană născut din pasiunea pentru natură și mișcare în aer liber și din dorința de a contribui la încurajarea unui stil de viaţă sănătos și la dezvoltarea unei conștiințe prietenoase faţă de mediul înconjurător. În 2020 evenimentul ”Alergând la Pădure” se va desfășura într-o ediție specială, adaptată condițiilor actuale, ediție amânată din luna aprilie în luna noiembrie.

Directorul Fundației Comunitare a Banatului Montan, Răzvan Todor ne-a oferit detalii despre organizare:

În acest an, Fundația Comunitară a Banatului Montan organizează evenimentul, în care se intenționează strângerea de fonduri pentru trei proiecte comunitare. Organizatorii îşi doresc să promoveze un stil de viață sănătos care combină bucuria de a alerga cu aceea de a dărui.

În urma unui concurs de proiecte, trei cauze au fost selectate pentru a participa la competiția  din acest sezon. Acestea sunt:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fabrica de Bicicliști – un program de educație a copiilor prin ciclism  – propus de Asociația Club Sportiv BA. Despre implicarea în acest proiect vorbește chiar ciclistul Daniel Crista, reprezentant al Asociatiei initiatoare:

Promovarea Șahului în comunitatea din municipiul Reșița prin organizarea unor concursuri de selecție și competiții șahiste pentru copii și juniori – propus de Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin și prezentat de președintele forului județean, Mihai Bolintiș:

Tabăra urbană” este al treilea proiect ce poate fi sustinut în cadrul evenimentului ”Alergand la pădure” și care cuprinde  o serie de ateliere organizate pentru copiii defavorizati din cartierele Govândari, Lunca Pomostului și Muncitoresc – propus de Fundația Humanitas Pro Deo, filiala Reșița. Reșițeanul Laslo Kokovici, promotorul acestuia dar și unul dintre principalii organizatori ai evenimentului ”Alergând la pădure” are detalii:

Descrierea detaliată a proiectelor ce pot fi susținute se găsește pe site-ul evenimentului: www.alergandlapadure.ro

Reamintesc fondurile colectate în urma evenimentului vor fi direcționate către cele trei proiecte și se vor întoarce înapoi în comunitate. Alergând la Pădure 2020 este programat în data de 1 noiembrie și este organizat de Fundația Comunitară Banatul Montan în parteneriat cu Asociația Bike Attack.

https://www.facebook.com/alergandlapadure/videos/370989207359555