[AUDIO] Competiţiile sportive naţionale, încurcate de o restricţie impusă în pandemie. Francisc Vaştag: „A fost un şoc pentru noi”

Accesul la cazare  în hoteluri și pensiuni este permis doar persoanelor vaccinate anti-COVID sau trecute prin boală. Aceasta este noua reglementare care încurcă serios sportul românesc  pe perioada stării de alertă. Practic, toate campionatele naționale reunesc la start sute de sportivi, care nu se mai pot caza dacă nu sunt vaccinați. Prima competiție care s-a poticnit din acest motiv este Campionatul Național de box pentru juniori de la Târgu Jiu, la care ar fi trebuit să participe începând de mâine și reprezentanții clubului CSM Reșița. Vestea a venit ca un șoc, spune antrenorul emerit Francisc Vaștag.

„Şi eu am aflat în această dimineaţă, din păcate  se amână finala Campionatului Naţional de juniori. Urma să participăm şi noi cu doi sportivi. Sigur, am primit vestea cam pe nepusă masă, dacă eram anunţaţi ceva mai devreme, măcar ştiam ce aveam de făcut. Dar aşa, sportivii au intrat în formă, în categoriile de greutate, şi acum vine acest şoc. Din fericire, nu am apucat să plecăm la Târgu Jiu, dar sunt echipe care au ajuns de ieri şi trebuie să se întoarcă acasă. Eu l-am sunat chiar pe organizatorul de la Târgu Jiu, iar dumnealui mi-a spus clar că s-a dat o hotărâre, intrată de altfel ieri în Monitorul Oficial, potrivit căreia nu avem voie să ne cazăm la hoteluri sau pensiuni decât dacă suntem vaccinaţi. Bineînţeles, copiii nu sunt vaccinaţi, şi nu este vorba doar despre cei de la clubul nostru, ci din toată ţara. Nu ştiu dacă putem să-i numărăm pe degete pe pugiliştii de 15-16 ani care sunt vaccinaţi. Prin regulamentul Federaţiei Române de Box suntem obligaţi să ne facem testele anti-Covi, le-am făcut şi suntem negativi, dar acum, pentru cazare, se cere vaccinarea”, a declarat Francisc Vaştag.

În cadrul Naţionalelor de box pentru juniori, secţia de profil a Clubului Sportiv Municipal din Reşiţa urma să fie reprezentată de Darian Trulea, la 46 de kg, şi Florin Mihăilă, în limitele categoriei 70 de kg.

De același autor

Related Articles