[AUDIO] Competițiile de handbal vor fi reluate luna viitoare. CSM Reșița va disputa primele meciuri din noua ediție de campionat în turneu la Sfântu Gheorghe

377

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal, întrunit luni, 24 august, a votat pentru reînceperea competițiilor.

Așadar, handbalul se va relua în perioada 3-6 septembrie, la București, cu partidele din Cupa României la handbal feminin.

Apoi, următoarea competiție, în ordine cronologică, este turneul de promovare la feminin, programat în perioada 7-11 septembrie, la Sfântu Gheorghe.

Primele meciuri de la masculin sunt programate în perioada 11-13 septembrie, tot la Sfântu Gheorghe. Atunci are loc turneul de promovare în Liga Zimbrilor, unde vor participa CSU Suceava, CSM Botoșani, Unirea Sânnicolau Mare și CSM Alexandria, iar primele două formații merg mai departe. Turneul va avea loc după sistemul fiecare cu fiecare.

În zilele de 12 și 13 septembrie are loc Final Four-ul Cupei României tot la masculin, și tot la Sfântu Gheorghe.

Apoi, la mijlocul lunii viitoare, în perioada 15-17 septembrie sunt programate primele trei etape din noul sezon, în Liga Zimbrilor, sub formă de turneu, la Sfântu Gheorghe.

CSM Reșița va disputa primele trei meciuri din campionat în turneul de la Sfântu Gheorghe, astfel: în etapa I cu CSM Focșani, în cea de a doua cu CSM București, iar în cea de a treia cu HC Dobrogea Sud Constanța.

”Noi ne pregătim bine și sperăm să începem în luna septembrie”, a spus antrenorul Bojan Butulija:

”În acestă perioadă facem antrenamente zilnice și încercăm să perfectăm niște meciuri amicale, ce până acum s-a dovedit să fie destul de dificil de organizat. Dacă totul o să fie în regulă, o să începem pe 15 septembrie. O să jucăm primele trei etape, pe 15, 16 și 17, cu Focșani, CSM București și Constanța. Este greu să ne dăm seama la ce nivel se află băieții, doar dacă am avea meciuri amicale, dar este foarte greu să găsim adversari în această perioadă. Mai sunt doar trei săptămâni până la începerea campionatului. Încercăm să ne pregătim cât mai bine, chiar dacă nu avem meciuri amicale. O să fie un pic ciudat. În mod normal ar fi trebuit să avem între 6-8 meciuri de pregătire înainte de startul campionatului. La meciuri trebuie să respectăm o serie de măsuri: nu avem voie să ne schimbăm în vestiar, să venim direct echipați de meci, la pauză nu intram în vestiare, ci vom sta în colțul terenului, doar antrenorul nu poartă mască în timpul jocului, în rest handbaliștii care sunt pe bancă vor purta măști în permanență. Unele sunt dificile și ciudate, dar nu vreau să comentez despre asta. Pentru perioada următoare avem și doi jucători indisponibili. Este vorba despre Paul Simulescu, cel care a fost operat de apendicită, și Eric Bărbuș, cel care a suferit o entorsă la gleznă. În rest suntem bine, sănătoși, ne antrenăm bine și o să fim pregătiți să abordăm noua ediție de campionat”, a concluzionat antrenorul Bojan Butulija.  

Liga Zimbrilor, ediția 2020-2021, primele trei etape:

Etapa I – 15 septembrie:

CSM Reșița – CSM Focșani

CSM București – Divizia A – Loc 1

HC Dobrogea Sud Constanța – CSM Bacău

AHC Dunărea Călărași – HC Buzău

Minaur Baia Mare – CSM Vaslui

Poli Timișoara – Potaissa Turda

CSA Steaua București – Divizia A – Loc 2 și

CSM Făgăraș – Dinamo București.

Etapa II – 16 septembrie:

CSM Focșani – Dinamo București

Divizia A – Loc 2 – CSM Făgăraș

Potaissa Turda – CSA Steaua București

CSM Vaslui – Poli Timișoara

HC Buzău – Minaur Baia Mare

CSM Bacău – AHC Dunărea Călărași

Divizia A – Loc 1 – HC Dobrogea Sud Constanța și

CSM Reșița – CSM București.

Etapa III – 17 septembrie:

CSM București – CSM Focșani

HC Dobrogea Sud Constanța – CSM Reșița

AHC Dunărea Călărași – Divizia A – Loc 1

Minaur Baia Mare – CSM Bacău

Poli Timișoara – HC Buzău

CSA Steaua București – CSM Vaslui

CSM Făgăraș – Potaissa Turda și

Dinamo București – Divizia A – Loc 2.

O decizie finală în privința startului sezonului 2020-2021 la feminin și a continuării Ligii Zimbrilor se va lua la începutul lunii septembrie.