[AUDIO] Cel mai vechi concurs de escaladă din România, ”Herculane Climbing Open”, va avea loc în acest an în zona Cascadei Vânturătoarea

627

În Munții Cernei va avea loc în această săptămână Herculane Climbing Open, concurs de cățărare ajuns la cea de a 19 ediție. 115 de competitori din Europa și-au anunțat participarea la cele două categorii: MASTERS și OPEN.

Se concurează atât la masculin, cât și la feminin, ne-a transmis Sorin Bătrân, vicepreședintele clubului organizator Alternative din Timișoara, care ne oferă detalii despre acest concurs care s-a desfășurat pentru prima dată în anul 2002:

Herculane Climbing Open este cel mai vechi eveniment de acest fel din România, fiind pentru prima oară organizat în anul 2002. De atunci a fost organizat în fiecare an, excluzând anul trecut când a existat această perioadă de pandemie. Concursul cuprinde două probe de escaladă, OPEN – cea rezervată tuturor entuziaștilor acestui sport și MASTERS – cea rezervată celor care cu foarte mare experiență, aproape profesioniști.  Avem participanți din mai multe țări din Europa. Respectăm cu strictețe măsurile anticovid”, a spus Sorin Bătrân.

Herculane Climbing Open va avea loc vineri, 17 și sâmbătă,18 septembrie, de la ora 10.00, în zona Cascadei Vânturătoarea. Sâmbătă seara se va desfășura festivitatea de premiere.

Evenimentul este organizat de Clubul Alternative Timișoara, împreună cu Primăria Băile Herculane.