[AUDIO] Cei mai buni gimnaşti juniori ai României au încheiat cantonamentul montan. Pregătirea continuă la Reşiţa

La început de an, cei mai buni gimnaşti juniori ai României au efectuat un stagiu de pregătire la altitudine. Sportivii din centrul naţional olimpic de la Reşiţa au tras tare la Cheile Grădiştei, antrenamentul montan fiind dedicat pregătirii fizice generale. Cu detalii, antrenorul Robert Bălan.

“Cantonamentul a fost asigurat din partea Federaţiei Române de Gimnastică şi a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. La Cheile Grădiştei n-am avut, din păcate, prea multă zăpadă, dar a fost toutşi de ajuns ca să ne facem antrenamentele. Acestea au constat într-o şedinţă de pregătire dimineaţa, cu alergări în aer liber, iar după-amiaza intram în sala de forţă, pentru a încărca musculatura sportivilor. O perioadă grea, pentru că un cantonament la munte nu este uşor deloc, dar toţi sportivii s-au comportat excepţional. Sunt un pic obosiţi, dar această pregătire le va prinde bine pe întregul an competiţional”, a declarat profesorul Robert Bălan.

După reacomodarea la efort de la Cheile Grădiştei, tinerii gimnaşti reîncep antrenamentele specifice în sala de la Reşiţa. Din acest an, centrul va merge pe principiul mai puţini, dar buni. La nivel de Federaţie s-a decis ca numărul juniorilor de elită din centrul de aici să fie redus de la 16 la doar 10 sportivi. Au rămas în lot reşiţenii Andrei Titi, Robert Aioanei şi Alexandru Puiu. De pregătirea gimnaştilor din centru se ocupă antrenorii Adrian Meleancă, Robert Bălan şi Ioan Jeberean.

Cele mai citite

Related Articles