[AUDIO] Ca antrenor, înveţi mereu. Lucian Dobre: “Perioada petrecută la Poli a fost cea mai bună pentru dezvoltarea mea personală”

Perioada petrecută la Politehnica Timişoara a fost una foarte utilă pentru antrenorul Lucian Dobre. Din toamna anului trecut, reşiţeanul a activat ca secund al tehnicianului Nicolae Croitoru, alături de care a încercat să menţină gruparea timişoreană în eşalonul secund al fotbalului românesc. Din păcate, demersul n-a fost încununat de succes – dar experienţa trăită la clubul timişorean rămâne una deosebită, spune Lucian Dobre.

“Din punctul meu de vedere, a fost perioada cea mai bună pentru dezvoltarea mea personală. Am învăţat foarte multe, am făcut şi o echipă extraordinară cu Nicolae Croitoru, un om e senzaţional şi, de altfel, şi un bun cunoscător de fotbal. Mi-a plăcut foarte mult ceea ce am învăţat de la dânsul şi de la toţi colegii pe care i-am avut acolo în staff – şi nu numai, am învăţat şi de la fotbalişti, şi de la oamenii din conducere, de la toţi cei implicaţi în activitatea fotbalistică a Timişoarei. Dacă ar fi să fac un bilanţ al sezonului petrecut acolo, singurul lucru pe care mi l-aş reproşa ar fi acela că puteam fi ceva mai curajoşi din punctul de vedere al jocului. Probabil puteam şi trebuia să fim mai curajoşi în meciurile jucate. Până în iarnă, noi am evaluat lotul existent. Ulterior, ne-am dat girul asupra lotului şi, din moment ce am făcut acest lucru, înseamnă că am fost de acord că are valoare pentru Liga a II-a. Am încercat să creştem potenţialul fiecărui jucător, lucrând chiar individual, peste antrenament, dar, din păcate, nu am reuşit să obţinem ceea ce doream. Pentru mine urmează o perioadă de linişte, de vacanţă, şi după aceea voi decide ce va fi de făcut în continuare. Deocamdată, mă bucur de acţiunile pe care le desfăşoară Mundo Reşiţa. Absolut toţi antrenorii, de pe toate filialele, sunt formidabili, şi ne ajutăm unii pe alţii. Sunt şi oameni foarte inteligenţi, pentru că îmi place să fiu înconjurat de oameni inteligenţi”, a spus Lucian Dobre.

În ceea ce priveşte viitorul fotbalul reşiţean, Dobre a apreciat ca benefică intenţia responsabililor din Valea Domanului de a schimba strategia după ratarea promovării. Proiectul formării unei echipe cu jucători tineri, din pepiniera proprie, nu e una nouă, spune omul de fotbal, care reaminteşte că o asemenea strategie a fost propusă chiar de el, in urmă cu câteva sezoane.

“Nu știu dacă vă aduceți aminte, în 2018 sau 2017, eu am încercat o reconstrucție, de atunci ne doream o reconstrucție a echipei cu tineri din zonă. Bineînțeles, nu se poate numai cu tineri, trebuie aduși doi, trei, patru fotbalişti mai experimentați, care să îi ajute pe cei din zonă să progreseze. Eu de atunci am dorit să fac așa ceva. Am adus destul de mulți copii către CSM Reșița, Din păcate, proiectul a fost abandonat, dar eu zic că dacă nu ar fi fost abandonat în momentul acesta vorbeam despre un alt nivel la Reșița. E bine că își doresc să facă un astfel de lucru de acum încolo. Bine, nu știu dacă persoanele care sunt implicate în acest proiect sunt cele mai în măsură să dea sfaturi despre dezvoltarea fotbalului reșițean – dar fiecare își alege cu cine colaborează”, a mai spus Lucian Dobre.

De același autor

Related Articles