[AUDIO] Bogdan Kostner şi Andreea Dumitru, bronz european în Armenia!

Performanţă de excepţie pentru sportul reşiţean! Clubul de dans sportiv Mystic şi-a îmbogăţit palmaresul cu o medalie europeană: perechea Bogdan Kostner-Andreea Dumitru a urcat pe treapta a treia a podiumului la Campionatul European de tineret din Armenia. Cu detalii, preşedintele-antrenor al clubului Mystic, Alexandru Holecz.

“Ne-am deplasat în Armenia, la Erevan, unde a avut loc Campionatul European de dansuri latino-americane la tineret – asta însemnând vârsta cuprinsă între 16-18 ani. România a fost reprezentată de două perechi, una dintre acestea fiind perechea clubului nostru, formată din Kostner Bogdan și Andreea Dumitru, o pereche care de altfel sunt vicecampionii României în 2022, la secțiunea latino. Aceștia au avut o performanță foarte bună, mai ales până la calificarea în finală. Optimile, sferturile și semifinala au decurs chiar peste așteptările mele, ca antrenor. Au avut o performanță care pe mine m-a impresionat.
În schimb, în finală, oboseala și-a spus cuvântul, pentru că aici a intervenit și o eroare a organizatorilor, care nu s-au ținut absolut deloc de programul estimat și afișat pe site-ul competiției. Cred că această eroare ne-a scos un pic din ritm, pentru că noi am planificat ziua de la început până la sfârșitul acesteia, cu încălzirile de rigoare, pentru că în dans așa este, te încălzești de mai multe ori, deoarece o competiție ține o zi întreagă. Din păcate, decalajele orare au fost foarte mari și astfel, Bogdan cu Andreea na-u avut cea mai bună performanţă în finală – dar totuși a fost suficient de bună ca să obțină medalia de bronz. Ne-am întors acasă cu un rezultat la care speram, dar nu eram sigur că îl vom obține, pentru că așa este în sport. Niciodată nu știi cu ce te întorci acasă. Doar muncim, sperăm și rezultatul vine sau nu vine. Când a început finala, speram la o medalie de argint. De ce spun argint și nu aur? Pentru că perechea care a câștigat aurul, din punctul meu de vedere, este imposibil de bătut în momentul de față, cel puțin nu de către noi. A fost o pereche din Italia care a câștigat toate cele cinci dansuri cu 1 pe linie. Aici poate este bine de menționat că perechea care a și câștigat este în ultimul an de tineret. Noi mai avem încă unul în 2023, an pe care sperăm să-l fructificăm la maximum, dar bineînțeles, asta va depinde de cum evoluează Bogdan și Andreea și de ce rezultat vor avea în campionatul național.
 
După cum spuneam, speram la o medalie de argint. N-am avut cea mai bună evoluție în finală și astfel o pereche formată din un rus și o armeancă – care au reprezentat Armenia – ne-au întrecut de această dată. Am fost doar la 2 puncte de ei, dar până la urmă asta nu contează. Medalia a fost a lor, iar bronzul a rămas la Reșița, pentru România. Ţinând cont de logistica deplasării la această competiție și faptul că Armenia se află oarecum într-o stare de conflict cu Azerbaijanul, de această dată volumul de perechi participante a fost mai mic, și anume 38 de perechi participante din întreaga Europă. Probabil perechile care au considerat că nu vor avea nicio șansă să ajungă măcar în semnifinala campionatului au decis să rămână acasă”
, a declarat preşedintele clubului Mystic Reşiţa, Alexandru  Holecz.

Pentru reprezentanţii clubului Mystic urmează o nouă competiţie importantă. În weekendul 4-6 noiembrie are loc la Sibiu Campionatul Mondial U21, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Internaţionale. Pentru medalii vor lupta şi de această dată Bogdan Kostner şi Andreea Dumitru.

De același autor

Related Articles