[AUDIO] Bilanţ bun pentru CS Municipal Reşiţa. Rusalin Fîc: “Am obținut aproape 70 de medalii în competiţiile din 2022”

Clubul Sportiv Municipal din Reşiţa a aniversat anul trecut două decenii de la înfiinţare – o cifră rotundă, pe care sportivii Municipalului au marcat-o prin evoluţii bune în competiţii interne şi internaţionale, oficiale şi amicale. Active au fost opt dintre cele 11 secţii ale grupării sportive reşiţene, iar cele mai bune rezultate au fost obţinute, ca de fiecare dată în ultimii ani, de secţia de lupte. Bilanţul complet este prezentat de directorul clubului, Rusalin Fîc.

“Anul 2022 a fost un an bun. Am obținut aproape 70 de medalii la competițiile oficiale și neoficiale din calendarele competiționale ale Federaţiilor sportive naţionale. Este un an în care, din cele 11 secții care sunt la clubul Municipal, opt au fost active, iar trei nu. Cele 8 secții și-au desfășurat activitatea bine și unele chiar foarte bine, astfel încât din cele 70 de medalii, 46 de medalii sunt câștigate la competițiile care punctează la campionate naționale.
Dacă este să detaliem activitatea pe secţii, începem cu boxul, care a obţinut trei medalii naţionale. Nițu Sebastian – sportiv antrenat de Francisc Vaştag, component al lotului național de seniori – a urcat pe podiumul campionatului naţional și la Cupa României de tineret. Un alt sportiv care este campion național este sportivul Darian Trulea, care a obținut medalia de aur la Campionatul Național de juniori de la Brăila. Aş vrea să amintesc că alături de Francisc Vaștag este antrenor la club şi fratele său, Laszlo Vaştag. S-a retras din activitate antrenorul Radu Gheorghe, iar Adrian Mărcuţ a plecat de la noi, pentru a merge la Salonta – locul de unde a venit la Reşiţa în urmă cu 30 de ani.
Secția care a obținut cele mai bune rezultate în 2022 este secția de lupte. Începând în ordinea invers cronologică a desfășurării competițiilor, menţionez Campionatul Național de seniori, care ne-a adus nouă 6 medalii: 3 de argint si 3 de bronz. Acest bilanţ ne-a situat pe locul doi în clasamentul cluburilor sportive participante, după Steaua București.
Am obținut aici medalii de argint prin sportivii Caraș Vlad, Filip Marin și Franț Andrei. Medalie de bronz a cucerit Erich Loidl, care şi-a trecut în palmares şi un bronz la Naţionalele Under 23.  Sportivi medaliați de asemenea sunt Câmpean Ionela și Teherean Brian la Campionatul Național U 17. De asemenea am putea aminti de o sportivă care vine puternic din urmă. Este vorba despre Andrada Dinţă,  care a câștigat anul acesta tot ce se putea câștiga la categoria ei de greutate.  Ea este încă mică, nu punctează în clasamentul general, dar este o sportivă de mare perspectivă. Luptătorii de la CSM Reşiţa sunt pregătiţi de antrenorii Florin Dință, Adrian Dacica și Nicolae Constantin.
 În continuare, aş evidenţia secția de atletism, unde sportivii antrenați de Octavian Măzăran au dominat toate competițiile interne la care au participat.  Este vorba despre Marius Cocioran și Narcis Mihăilă,  împreună cu Pleșu Ionuț și Remus Rădoi.  Primii doi sportivi, Marius și cu Narcis, sunt și speranțele noastre pentru următoarele Jocuri Olimpice. Sperăm să se califice la Paris. Împreună cu Octavian Măzăran, ei participă la o pregătire în Portugalia la început de an.


Şi radioamatorismul a obţinut rezultate foarte bune în 2022. Liviu şi Lucian Palade, Tamara şi Teodora Tamas şi Victor Telec au urcat pe podiumurile naţionale în anul recent încheiat. Reprezentanţii secţiei de profil de la CS Municipal Reşiţa sunt pregătiţi de Stelian Tănăsescu.
 
Secția de gimnastică și-a atins obiectivele planificate la începutul anului. Sportivii antrenați de Robert Bălan au cucerit medalii atât la Campionatele Naționale de seniori, cât şi la cele de juniori.
La seniori, Robert Pașca a obținut două medalii de broz, iar la juniori, Titi Andrei și Aioanei Robert au ocupat locul 1 și locul 2 la individual compus și au mai obținut încă 8 medalii la cele 6 aparate de concurs. Este un lucru foarte bun, sperăm că ei vor conta şi în continuare în competiţiile Federației Române de Gimnastică. De altfel, și actualele loturi naționale au în componenţă sportivi formaţi aici la Reșița.
La secția de tenis, cele mai bune rezultate au fost obținute de Mone Dragoș și de Diana Boru. Sunt sportivi care sunt în devenire pentru marea performanță și, cu siguranță, vom auzi de ei.
Clasamentul general pe cluburi se face public în primul trimestru al anului urmator. Se face un clasament anual în care punctează aproximativ 1000 de cluburi din România, iar noi am fost între primele 50 întotdeauna. Din punct de vedere financiar, pot spune că am suferit. Avem același buget din 2004, gândiți-vă ce înseamnă cheltuielile din anul 2022.
Pentru 2023 îmi doresc ca în primul rând sportivii să poată să concureze fără griji materiale. Să știe cu siguranță că își vor lua indemnizațiile de efort, premierile, tot ce e important pentru ca ei să aibă gândul doar la medalie, nu la viața de zi cu zi. Şi, desigur, ne dorim calificări la Olimpiadă. Cărăşenilor le doresc să facă cât mai multă mișcare. Mișcarea este viață, viața este în mișcare. Să fie sănătoși. Urez la mulţi ani tuturor ascultătorilor Radio Reșița.”

Cele mai citite

Related Articles