Ministerul Tineretului şi Sportului a făcut bilanţul rezultatelor obţinute anul trecut de cluburile din întreaga ţară. Datele publicate în Anuarul Sportului pe 2020 includ şi clasamentele stabilite pe baza acestor rezultate – iar Clubul Sportiv Municipal din Reşiţa stă foarte bine la nivel naţional. Cu detalii, directorul Municipalului reşiţean, Rusalin Fîc:

CSM Reșița a ocupat locul 19 în clasamentul celor 48 de cluburi ale Ministerului Tineretului și Sportului și locul 31 în clasamentul general, din cele peste 1000 de cluburi din țară care punctează. Au fost obținute rezultate bune la toate secțiile funcționale, în special la gimnastică, lupte, box, atletism și radio amatorism. În acest clasament punctează medaliile obținute de sportivii reșițeni la campionatele naționale de seniori, juniori și cadeți. Fiecare medalie are alocat un număr de puncte, iar numărul total obținut de CSM Reșița este de 322 de puncte.”

Şi anul 2021 se anunţă a fi unul bun pentru CSM Reşiţa. Cele mai recente performanţe notabile au fost medaliile obţinute de doi exponenţi de top ai clubului la Campionatul Mondial de lupte pe plajă. În perioada următoare, sportivii Municipalului vor lupta pentru podiumuri la alte competiţii importante, de această dată de nivel intern. Directorul Rusalin Fîc:

„Ultima competiție la care am participat, și una dintre cele mai importante, a fost Campionatul Mondial de lupte pe plajă, unde CSM Reșița a obținut două medalii, prin Erich Loidl și Vlad Caraș, respectiv medalie de argint la juniori și medalie de bronz la seniori. A fost o competiție importantă, în perspectiva faptului că luptele pe plajă vor deveni sport olimpic la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. La Mondial au participat sportivi din peste 25 de țări, de pe trei continente, iar noi am obţinut aceste frumoase medalii. Luptele reşiţene vor participa în acest weekend la Campionatele Naționale de juniori IV și juniori mici, cu o echipă foarte mare. Aproximativ 20 de sportivi de la CSM și CSȘ Reșița vor face deplasarea la Târgu Mureș, pentru a obţine, sperăm noi, cât mai multe medalii. În viitorul apropiat vor avea loc competiții la gimnastică, lupte și box. La gimnastică vor avea loc Campionatele Naționale de juniorii I, II și III, unde vor participa doi sportivi, Robert Aioanei și Andrei Titi. La box va fi Campionatul Național de juniori, unde avem speranțe la medalie de la sportivul Darian Trulea. La lupte va avea loc Campionatul Național de seniori, unde sportivii reşiţeni sperăm că vor obține, ca de fiecare dată, rezultate foarte bune”, a mai spus Rusalin Fîc, directorul Clubului Sportiv Municipal din Reşiţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.