[AUDIO] Bilanţ bun în anul pandemiei. Florin Dinţă: “Luptele reşiţene au campioni naţionali la toate nivelurile de vârstă”

Anul care se apropie de sfârşit a fost unul bun pentru luptele reşiţene. În 2020, luptătorii din urbea de pe Bârzava au cucerit medalii la cadeţi, juniori şi seniori, atât la individual, cât şi în competiţiile pe echipe. Având în vedere pregătirea deficitară din perioada pandemiei, bilanţul e unul mulţumitor, spune antrenorul Florin Dinţă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Caraş-Severin.

“Dacă vrem să privim partea plină a paharului, acest an al pandemiei a fost destul de bun pentru luptele reșițene, ținând cont că am reușit să avem competiții la toate nivelurile de vârstă, vorbim aici de juniori mici, cadeți, juniori U23 și seniori. Reșițenii s-au comportat destul de bine, am reușit la toate nivelurile de vârstă să avem campioni naționali, am participat atât la cadeți, cât și la juniori şi seniori cu echipele și am reușit să fim în primele trei la nivel național. Echipa de cadeți a devenit vicecampioană națională, cea de juniori la fel, iar cea de seniori a obținut un loc 3 pe țară. La individual, la cadeți, îl pot menţiona pe campionul naţional Andrei Bărbulescu, la juniori îi avem pe Erich Loidl și Florin Gafton, de asemenea ambii campioni naționali, iar la seniori au devenit campioni în 2020 Vlad Caraș și Filip Marin”, a precizat Florin Dinţă.

În anul 2020, luptătorii reşiţeni au cucerit, la toate categoriile de vârstă, 13 medalii de aur, 7 de argint şi 15 de bronz. Două medalii de argint şi una de bronz au fost cucerite în competiţiile echipelor. Luptătorii  medaliaţi în 2020 sunt elevi ai antrenorilor Adrian Dacica şi Florin Dinţă. Din ianuarie, colectivul tehnic va fi completat de fostul luptător reşiţean Mihai Turculeanu, care a ales antrenoratul după o carieră sportivă de succes.

Cele mai citite

Related Articles