[AUDIO] Atletul Lucian Ştefan încheie anul în forţă! Medalie şi la Naţionalele de 5 km alergare pe şosea

Aproape de finalul unui sezon de excepţie, Lucian Ştefan şi-a trecut în palmares încă o medalie într-o competiţie de top! Tânăra speranţă a atletismului caransebeşean a cucerit bronzul grupei de vârstă U20 în cadrul Campionatului Naţional de 5 km alergare pe şosea. O performanţă remarcabilă, având în vedere că Lucian Ştefan are doar 16 ani. Cu detalii despre cursa de la Braşov, antrenorul emerit Cristian Dragomir.

“Lucian a alergat excelent, pe un traseu nu ușor – pentru că 3 kilometri se alerga într-o ușoară vale, ultimii 2 kilometri erau într-un ușor deal. Performanța cu care a terminat cursa este de 14 minute 51 de secunde și 3 zecimi, rezultat care reprezintă un record personal, cu un minut mai bun decât cel pe care îl avea. E o performanță de top internațional pentru această categorie de vârstă. Fac mențiunea că la cursa Open a câștigat Michael Kibet, care este pe poziția a patra mondial la proba de 5 kilometri pe șosea, și unul dintre marii alergători de fond ai Kenyei. Deci, Lucian a alergat într-o cursă cu vedete internaționale. Sunt foarte mulțumit de modul în care a concurat, de modul cum a abordat cursa și de curajul pe care îl are. Deși, repet, este încă un copil de 16 ani, dar unul foarte serios și cu un mare potențial.

Nutresc speranța ca anul viitor potențialul acesta al lui să fie în continuare exploatat la maxim, ca să zic așa, și să ne întoarcem de la FOTE, de la Maribor, cu o medalie, pentru că Lucian va trebui să-și apere medalia câștigată anul acesta la Banska Bistrica în proba de 3000 de metri. În premieră vă spun acum că vom încerca să facem și baremul de participare pentru Campionatul European de juniori mari U20, care se va desfășura la Ierusalim la începutul lunii august, în probele de 3000 de metri și 5000 de metri. Așadar, o să avem o perioadă pregătitoare destul de încărcată, cu un sezon intermediar de sală și, bineînțeles, așteptăm pe urmă sezonul de aer liber, care va începe cu crosul categoriei U18, din care el va face parte și anul viitor. Aş vrea să spun că întreaga secție de atletism a clubului CSS Caransebeş a avut un an bun și am convingerea că şi în anul 2023 se va menține la înălțime.

În weekendul care urmează, mai exact sâmbătă, se va desfășura la Lugoj crosul Dealul Viilor, unde clubul nostru participă cu un număr de vreo 40-50 de atleți și practic este una dintre ultimele competiții oficiale pe care le mai avem în acest an. Crosul Dealul Viilor este un concurs de mare tradiție, nu numai în Banat, ci în întreaga țară. Va alerga și Lucian Ștefan la acest cros. Am cerut permisunea organizatorului ca el să nu alerge la categoria de vârstă din care face parte, U18, ci să concureze la categoria seniori-tineret, pentru că valoarea lui este peste cea a colegilor cu care ar alerga. Vrem să alerge totuși la un nivel mai ridicat, cu adversari mai maturi. Am primit acceptul colegului din Lugoj. Sper că Luci va face o cursă frumoasă și la nivelul seniorilor şi sunt convins că vom obține cu atleţii noştri multe clasări printre primii trei”, a declarat antrenorul emerit Cristian Dragomir.

Cele mai citite

Related Articles