[AUDIO] Atletismul, între speranţe şi certitudini. Cristian Dragomir: „Viitorul atletismului românesc e pe mâini bune”

Sezonul de atletism în sală a programat zilele trecute la Bucureşti prima etapă a Campionatelor Naţionale rezervate juniorilor Under 20. În competiţie au intrat şi caransebeşenii Sorina Ciuche şi Lucian Ştefan, doi tineri atleţi pregătiţi de antrenorul emerit Cristian Dragomir. Sorina Ciuche s-a clasat a doua la 800 m şi pe poziţia a treia la 1500 m, iar Lucian Ştefan a alergat proba de 3000 m într-un timp care îi dă dreptul să spere la o selecţie pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Rezultatele au fost obţinute pe finalul unui cantonament de trei săptămâni efectuat în capitală. Ambii sportivi ar putea reprezenta România la competiţiile internaţionale din vară. Sorina Ciuche recuperează treptat terenul pierdut după accidentarea suferită anul trecut, dar progresele ei sunt încurajatoare. Lucian şi Sorina mai au mult de lucru pentru a ajunge la timpii doriţi, dar stă în puterea lor să ajungă în elită, apreciază antrenorul emerit Cristian Dragomir.


În calitate de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism, Cristian Dragomir a ţinut să remarce şi un rezultat de excepţie intrat la început de februarie în palmaresul atletismului românesc. La Oeiraş, în Portugalia, a avut loc Campionatul European al Cluburilor la cros. În cadrul categoriei U20, echipele feminine româneşti AC Mica Romă Blaj şi CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc au câştigat medaliile de aur, respectiv bronz. Echipa Mica Romă este antrenată de Cristina Man, de asemenea vicepreşedinte al FRA. Rezultatul e unul remarcabil, pentru că a trecut foarte mult timp de la ultimele succese româneşti la nivel de echipe, spune Cristian Dragomir.


Traseul de 4,2 km a fost unul dificil, dar reprezentantele României s-au descurcat foarte bine şi au adus acasă două medalii, un aur şi un bronz. Este un rezultat remarcabil, având în vedere că evenimentul atletic din Portugalia a fost echivalentul unui Champions League al jocurilor sportive, a apreciat la rândul ei Cristina Man, antrenoarea fetelor de aur.

De același autor

Related Articles