[AUDIO] Atletismul caransebeşean, la bilanţ. Cristian Dragomir: “Un an foarte bun pentru atleţii de la CSS Caransebeş”

Secţia de atletism a Clubului Sportiv Şcolar din Caransebeş încheie un an foarte bun – în primul rând datorită sportivului Lucian Ştefan, care a reuşit în acest sezon performanţe de nivel internaţional. Medalia de argint obţinută la 3000 m în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European a fost pentru Lucian încununarea unui an excelent. Bilanţul atletismului caransebeşean pe anul 2022 e prezentat de antrenorul emerit Cristian Dragomir.

“Anul 2022 a fost într-adevăr un an bun, chiar pot spune foarte bun pentru secția de atletism a Clubului Sportiv Școlar din Caransebeș – fiindcă am redevenit secție de nivel internațional datorită lui Lucian Ștefan, care a adus 33 de puncte clubului nostru. Din punctul acesta de vedere, suntem chiar cel mai bun club din județ în momentul de față, după criteriile Ministerului Tineretului și Sportului. Pentru medalia de argint obținută la Festivalul Olimpic al Tineretului European se acordă 30 de puncte secției și clubului care sunt tutorii sportivului ce obține aceste rezultate.

Lăsând deoparte lucrurile acestea statistice, Lucian a făcut un progres la care eu mă așteptam, dar, sigur, și pentru mine au fost câteva secunde aduse de el în plus. Eu mă gândeam că va alerga pe 3000 de metri undeva în jur de 8 minute și 35 de secunde, dar Lucian a dus cronometrul la 8 minute 28 de secunde şi 13 sutimi, ceea ce înseamnă foarte mult pentru un copil de 15 ani. Nutresc speranța că anul viitor o să se apropie de 8 minute, ceea ce îl va duce chiar către vârful seniorilor din Balcani – de ce nu, și din Europa, la nivel de juniori. El a mai adus 6 medalii la campionate naționale, dar şi un loc 6 cu echipa, în prima lui cursă de 10 kilometri la Cupa Europei de juniori, care s-a desfășurat în Italia. Menţionez că a fost vorba despre Cupa Europei de juniori Under 20, iar el este Under 18 – și va concura la această categorie de vârstă inclusiv la anul. Ne aşteptam la performanţele lui Lucian Ştefan, atât eu, cât și colegii mei, Iuliana și Marian Enache și Roxana Pepa – pentru că, e bine de știut, la Caransebeș noi lucrăm în echipă. Avem toţi grupe de începători, avansați, performanță, conform regulamentelor – dar noi lucrăm efectiv pe stadion, în echipă. Unii se ocupă de anumiți sportivi, alții de alți sportivi. Când cineva ajunge la un nivel de unde putem să cizelăm și să ne ducem către performanță și înaltă performanță, este nevoie ca pe lângă acel sportiv să fie doi sau trei antrenori, ceea ce la noi se întâmplă și este un lucru foarte bun. Cred că acesta este un model care ar fi bine de preluat de multe cluburi din țara noastră.

Dar să revin la bilanț. Încă 2 sportivi de-ai noștri au adus medalii grupului nostru la nivel de campionate naționale. Marius Boboc a luat două medalii, un argint şi un bronz, tot la alergări. El probabil va fi unul dintre urmași lui Lucian, pe distanțe de 3000 şi 5000 de metri. De asemenea, Ionuț Baltariu a luat medalii la Campionatul Național de Cros, deci tot la alergări mai lungi.

Avem în momentul de față un număr de aproximativ 20 de juniori cu care putem aborda campionatele naționale, pentru că au valoare pentru a participa la acest nivel, cu clasări în prima jumătate a topului la probele în care vor alerga. Şi, sigur, de aici se pot ivi surprizele plăcute care duc la finale și la medalii. În schimb, din punct de vedere financiar, anul acesta a fost cel mai prost finanțat an pe partea ce ține de Ministerul Educației. Noi am avut noroc că au stat lângă noi niște sponsori, în special firma Dacus, a prietenului meu Ghiţă Ţeudan. Sper ca în anul care urmează, pentru că lotul este cam de două-trei ori mai valoros decât în 2022, să avem finanţarea necesară ca să îi putem deplasa pe toți la competiții – pentru că n-o să ne putem descurca doar pe cont propriu și cu bani din sponsorizări”, a declarat, între altele, profesorul Cristian Dragomir.

Interviul complet îl puteţi asculta aici:

sursa foto: facebook Dragomir Eugen Cristian

De același autor

Related Articles