[AUDIO] Atletism: final de septembrie cu multe succese caransebeşene!

Toamna competiţională a început foarte bine pentru reprezentanţii atletismului caransebeşean. Sportivii masters din municipiul de pe Timiş şi Sebeş au cucerit şase medalii  la Campionatele Balcanice desfăşurate la Salonic, în Grecia. Cosmin Ilie a luat de trei ori aur şi o dată argint, iar Sorin Axenti a adus acasă o medalie de argint şi una de bronz. Detalii despre rezultatele obţinute de reprezentanţii Caransebeşului la Balcaniada masters ne oferă antrenorul emerit Cristian Dragomir.

“Cosmin Ilie a alergat la categoria lui de vârstă, 45-50 de ani, în proba de 800 m. A încheiat cursa în 2 minute, o secundă şi 61 de sutimi, stabilind un nou record național și balcanic. A îmbunătățit recordul național cu peste patru secunde și a luat, bineânţeles, medalia de aur. De asemenea, a concurat în proba de 400 m plat, unde din nou a stabilit un record național. Aici a luat medalie de argint, fiind devansat de un sportiv din Grecia. Cosmin Ilie a alergat și în ștafeta României de 4×400 m,  unde a câștigat aur, şi în ştafeta balcanică 800-600-400-200 m. El a alergat distanța de 800 de metri și din nou a câștigat medalia de aur. Sorin Axenti a alergat în proba de 400 metri garduri la 50-55 de ani, unde s-a clasat pe locul trei, și în ștafeta de 4×400 m, cu care a câștigat medalia de argint.”

În timp ce sportivii masters concurau la Salonic, tinerele speranţe ale atletismului caransebeşean se remarcau în diverse competiţii interne. Lotul de grupării CSS Caransebeș a participat la doua competiții importante care s-au desfășurat la Timișoara. După crosul caritabil Oncohelp, tinerii atleţi s-au mutat pe stadionul Știința. Aici a avut loc competiția regională de probe neclasice, în cadrul căreia caransebeşenii au obținut nu mai puţin de 19 clasări pe podium – cu multe recorduri personale.

La Brașov, Lucian Stefan a fost în mare formă: sportivul de numai 16 ani a alergat proba de 5 km pe șosea în 16 minute 05 sec, rezultat cu care s-a clasat pe locul 5 la Open și pe locul 2 la juniori Under 20.

În sfârşit, dar nu în ultimul rând, ne oprim asupra performanţei realizate tot sub Tâmpa de atleta caransebeşeană Liliana Dragomir. Ea şi-a reconfirmat valoarea la Braşov Running Festival, o competiţie de anvergură, care a reunit la start atleţi de top, atât din România, cât şi de peste hotare. Într-o companie selectă, sportiva din Caransebeş a făcut o cursă foarte bună la 10 km Elite, reuşind să stabilească şi un nou Personal Best. Liliana Dragomir:

“Am fost invitată la Brașov Running Festival, unde a fost prezentă toată “spuma” de la 10 kilometri. A fost un traseu rapid, plăcut de alergat, într-o zonă foarte frumoasă din Brașov. Competiția a fost foarte strânsă, am făcut record personal, îmbunătăţindu-mi timpul cu 19 secunde la 10 kilometri. Rezultatul meu a fost de  34 min 02 sec, ceea ce-mi arată că sunt într-o perioadă foarte bună. Pe 8 octombrie voi participa la Campionatul European de 50 de kilometri, unde îmi doresc să am o zi bună și să alerg cel mai bine din cariera mea. Ca favorită plec la 50 de kilometri, iar pe timpii de maraton sunt a cincea.”


Liliana Dragomir are dublă legitimare, CSU Arad-CSM Caransebeş. În cadrul Europeanului de 50 km din Spania, valoroasa sportivă caransebeşeană antrenată de soţul Călin Dragomir are ca obiectiv clasarea între primele 10.

Cele mai citite

Related Articles