[AUDIO] Atleţii reşiţeni, pregătiţi de concurs! Lupta pentru medaliile naţionale se dă în Bănie

Atleţii Reşiţei se pregătesc pentru noi competiţii interne de top. La Craiova, pe stadionul Nicolae Mărăşescu, va începe vineri Campionatul Naţional de atletism pe pistă pentru seniori şi tineret. Şi tot în capitala Băniei, pe un traseu amenajat lângă stadion, se va desfăşura sâmbătă Campionatul Naţional de marş pentru seniori, tineret şi juniori I. Atletismul reşiţean va fi bine reprezentat în ambele competiţii. Cu detalii, antrenorul Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa.

“La sfârșitul săptămânii, mai exact în perioada 24-26 iunie, vor avea loc la Craiova Campionatele Naționale de seniori și tineret, competiție ce se va desfășura pe stadionul “Nicolae Mărășescu” din Craiova. La Naţionale vor participa în probele de pistă sportivii Cătălin Atănăsoaie, în proba de 3000 m obstacole, Cristian Roiban, în probele de 100 m și 200 m, precum și junioarele I Andreea Şuhai, la 100 și 200 m, și Dariana Grigoroiu, în probele de 100 m plat și 100 m garduri. Pe lângă acești sportivi, vor concura și juniori II la categoria categoria seniori. Mă refer aici la Cristian Ionescu, în proba de 100 de m și la săritura în lungime, și nu în ultimul rând, la sportivul Răzvan Stanciu în probele de 100 și 200 m. Să nu uităm că Răzvan Stanciu este sportivul care acum două săptămâni s-a calificat la Campionatul European Under 18, competiție ce va avea loc la Ierusalim, în Israel, în perioada 4-7 iulie.

De asemenea, în data de 25 iunie va avea loc și Campionatul Național de marș pentru seniori, tineret şi juniori I, unde  sportivii Marius Cocioran, Narcis Mihăilă și Atila Balog vor forma o primă echipă la categoria seniori.  Cea de-a doua echipă va fi formată din Ionuț Pleșu, Remus Rădoi și Samuel Poliță.  Cu toţii vor concura atât la individual cât și pe echipe. La fete, 20 de km marş, Clubul Sportiv Universitatea Reșița va avea o echipă formată din sportivele Mihaela Pușcașu, Lăcrămioara Căruceriu și Loredana Cocoș. Pe lângă aceste trei fete vor concura și sportivele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, care sunt în dublă legitimare cu Clubul Sportiv Unirea Alba-Iulia. Competiția de marș va avea loc în premieră pentru țara noastră la o oră mai deosebită: startul se va da dimineaţa la 6:15 pentru fete și 6:20 la băieți. Per total, vom avea 17 sportivi care ne vor reprezenta la Campionatele Naționale de la Craiova, zece băieți și șapte fete. Să sperăm că și de această dată sportivii reșițeni se vor întoarce cu medalii și vor duce mai departe tradiția atletismului reşiţean”, a declarat tehnicianul Octavian Măzăran.

La Naţionalele de atletism pe pistă participă atleţi de la CSS şi CSU Reşiţa, iar în competiţiile de marş vor lupta pentru medalii reprezentanţi ai cluburilor CSU şi Municipal Reşiţa. Atleţii reşiţeni sunt antrenaţi de Stefan Nagy, Irinel Dumitru, Octavian Bârsanu, Octavian Măzăran, George Ardeleanu şi Marius Cocioran.

sursa foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles