[AUDIO] Atleţii caransebeşeni pregătesc viitoarele performanţe. Urmează Naţionalele de cros

Finalul lunii octombrie a venit cu o serie de provocări pentru reprezentanţii şcolii caransebeşene de atletism. Cei mici au luptat pentru medalii la Timişoara, alături de sportivii veterani. Cu toţii au obţinut rezultate promiţătoare la ,,Timișoara Wolf Athletics Cup”. În acelaşi timp, un alt lot caransebeşean a avut şansa de a efectua un cantonament la Blaj – acolo unde s-a dat practic startul pregătirilor pentru sezonul de sală 2023 și sezonul de crosuri din această toamnă. E o perioadă grea şi foarte importantă, pentru că acum se pun bazele unui viitor sezon reuşit, spune antrenorul emerit Cristian Dragomir, cel care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism.

„Noi am început perioada pregătitoare de toamnă specifică atletismului de performanță. Am început pregătirea pentru anul competițional viitor. Deja calendarul competițional internațional se cunoaște, în săptămânile următoare – sperăm noi ca până în 30 noiembrie – vom finaliza și calendarul competițional intern, pentru că aceștia sunt pașii: întâi se stabilesc Campionatele Mondiale, Europene, Balcanice, iar în funcție de datele de desfășurare ale acestor competiții stabilim și calendarul competițional intern, care înseamnă campionate naționale, etape ale campionatelor naționale, campionate regionale, județene și sigur, diverse competiții prinse în calendarul Federației Române de Atletism, de interes județean și regional. Asta ar fi în mare.
Noi am avut noroc la Caransebeș de prieteni care ne-au ajutat să putem să facem un cantonament la Blaj, unde pregătirea se desfășoară în condiții foarte bune pentru pretențiile pe care le avem noi. Eu și cu Marian Enache, împreună cu un lot de 14 atleți, încărcăm bateriile, cum ne place nouă să spunem. Cantonamentul durează 8 zile, se finalizează săptămâna aceasta. Weekend-ul este plin și de mare interes pentru noi, pentru că se desfășoară la Botoșani Campionatul Național de Cros, categoriile de vârstă seniori, U 23 și U 20. La categoria U 20 vom participa cu Lucian Ștefan, care, deși este mai mic, are valoare de această competiție și sper eu să obțină un rezultat bun – de ce nu, să se claseze printre primii 4-5 la acest nivel de vârstă.
Această clasare i-ar da posibilitatea să acceadă în echipa României U 20 de cros, ceea ce ar fi foarte important; dar nu este un ţel pe care îl urmărim, poate fi doar o întâmplare fericită care să îmi dea mie indicații că pregătirea a decurs în condiții foarte, foarte bune. Alături de Lucian, la Campionatul Național de cros de la Botoșani voi mai duce doi băieți care vor puncta alături de el pentru echipa CSS Caransebeș – pentru că se face și un concurs pe echipe. Sigur, băieții nu sunt specializați pe proba de cros și, în general, pe probele de semifond și fond. Ei fac parte din grupul de viteză, dar în perioada aceasta pregătitoare toți atleții trebuie să alerge și volum de antrenament.
Așadar, vor face pentru prima dată echipă de ros cu Lucian și nutresc speranța să se claseze la nivel de echipe printre primele opt. Asta ar fi legat de ceea ce facem noi în cantonament.

La Caransebeș au rămas ceilalți atleți, care își continuă pregătirea sub supravegherea Iulianei Enache și a Roxanei Pepa, ajutate de atleții masters veterani. Chiar în weekend-ul care tocmai a trecut am deplasat la Timișoara un număr de 10 atleți, doi veterani și opt juniori, care au obținut rezultate bune la competiția regională desfășurată acolo. Cu excepția a doi atleți, toți au urcat pe podium, obținând locurile 2 și 3 la probele la care au participat. Probele au fost o probă de viteză și o probă de rezistență.
De asemenea, vreau să mulțumesc și prin intermediul undelor sponsorului nostru Ghiță Țeudan, pentru că fără ajutorul lui cantonamentul pe care îl facem acum nu s-ar fi putut desfășura. Şi bineînțeles, mulţumesc comitetului de părinți care a fost alături de noi și ne ajută consistent ca să putem să desfășurăm activitatea în condiții normale. Fac mențiunea că noi ne-am terminat bugetul pentru acest an la sfârșitul lunii iulie. Toate activitățile pe care le-am făcut din luna august până în prezent au fost desfăşurate cu fonduri obținute din sponsorizări. Asta este situația și cu asta defilăm. Sperăm să se remedieze în viitorul apropiat”, a declarat antrenorul emerit Cristian Dragomir.

De același autor

Related Articles