[AUDIO] Atleţii caransebeşeni, pe podium în ţară şi peste hotare! Sezon reuşit pentru Liliana Dragomir şi Sorin Axenti

Atleta caransebeşeană Liliana Dragomir şi-a adăugat în palmares încă un titlu naţional. Sportiva legitimată acum la CS Universitatea Arad a câştigat proba de 50 de km, în cadrul Campionatului Naţional de Ultraalergare pe Şosea. Detalii despre cursele organizate în cadrul competiţiei de la Timişoara ne-a oferit chiar campioana Liliana Dragomir.

“Au fost probe de 24 de ore, 12 ore, şase ore, 100 km şi 50 km, iar eu am alergat în proba de 50 de km. Toate aceste probe sunt de ultraalergare – alergare lungă, mai lungă decât maratonul. În această competiție eu am realizat pe cei 50 de km performanţa de trei ore 55 de minute și 24 de secunde, cu care am luat aurul şi titlul naţional. Cursa a avut loc pe o căldură foarte mare, am avut nevoie de foarte, foarte multă hidratare, având în vedere că startul s-a dat la ora 14.30”, a precizat campioana de la 50 km.

De remarcat că Liliana Dragomir este şi deţinătoarea recordului naţional pe distanţa de 50 km. În prezent, atleta cărăşeană continuă pregătirile sub îndrumarea soţului şi antrenorului Călin Dragomir. Pentru sportiva de la CSU Arad, următorul concurs major este Campionatul European care va avea loc în Spania în luna octombrie.

Veşti bune vin şi de la atletul veteran Sorin Axenti. Caransebeşeanul s-a întors cu două locuri I de la o competiţie internaţională Masters desfăşurată în Serbia, la Kraljevo. Axenti a fost cel mai bun la probele de 400 m și 3000 m, la categoria peste 50 de ani.

“Am participat în Serbia la un miting atletic organizat de Asociația Masters din localitatea Kraljevo. Am alergat în două probe, la 400 m, unde am reușit să termin proba în 64 de secunde – un rezultat destul de bun cu care am ocupat și locul întâi la această probă, iar în încheiere am alergat 3000 de m, unde am realizat un Personal Best, cu 11 minute și 31 de secunde, ocupând de asemenea locul întâi la categoria de vârstă M 50. Mă așteptam la rezultatul de la 400 de m, mai puțin la 3000 de m, deoarece antrenamentele desfășurate au fost mai multe în proba de 400. Pentru toate aceste rezultate trebuie să îi mulțumesc în mod deosebit domnului profesor Cristi Dragomir şi echipei sale de antrenori: Marian Enache, Iuliana Enache, Roxana Pepa. Ei sunt cei cu care lucrez aproape zilnic la antrenamentele pe care le desfășurăm la Caransebeș, pe stadion sau în parc”, a declarat veteranul Sorin Axenti.

De același autor

Related Articles