[AUDIO] Atleţii caransebeşeni, gata de primul start oficial din 2023

Atleţii caransebeşeni se pregătesc pentru primul concurs oficial din 2023. În weekend, reprezentanţii secţiei de profil de la CSS Caransebeş vor fi prezenţi în capitală, la etapa I a Campionatului Naţional Under 16 şi Under 18. O competiţie importantă, intrucât aici se pot realiza baremurile pentru finalele naţionale. Caransebeşul intră în competiţie cu mulţi sportivi de perspectivă, spune antrenorul emerit Cristian Dragomir.

„Este un concurs de mare importanță, deoarece aici putem îndeplini baremurile de participare pentru campionatele naționale, faza finală. Sigur, mai avem o șansă la etapa a doua de campionat național, dar dacă în aceste două competiții de etapă nu se realizează baremurile, nu putem participa la faza finală. Noi suntem optimiști, mergem cu un grup numeros de atleți la această competiție și sper ca, dintre ei, cei mai mulți să își facă baremurile de participare. Printre cei care participă este, bineînțeles, și Lucian Ștefan, care are deja baremul făcut de anul trecut și nu cred că are probleme să reconfirme în proba de 3000 de metri. Urmărim doar o evoluție ascendentă, pentru ca în sezonul de vară, când încep competițiile noastre de obiectiv – în primul rând Festivalul Olimpic al Tineretului European, care este cel mai important concurs pentru Lucian – să ajungă în vârf de formă și să își reconfirme valoarea europeană pe care o are, să câștige din nou o medalie.

Lucian este secondat de un grup de băieți valoroși care cred că anul acesta se vor face vizibili la nivel național. Avem și un grup de fete care au trecut la juniorat anul acesta, și sper eu ca și dintre ele un număr de destul de mare să ajungă să facă performanță”, a declarat Cristian Dragomir.

Competiţia de la Bucureşti se va desfăşura sâmbătă şi duminică, în sala de atletism Ioan Soter din complexul sportiv Lia Manoliu. În paralel cu această etapă are loc şi Cupa RMA, la care vor participa atleţii masters din Caransebeş.
În altă ordine de idei, tehnicianul Cristian Dragomir a ţinut să mulţumească conducerii Caromet, care a anunţat că poate pune la dispoziţia sportivilor de la CSS Caransebeş baza sportivă deţinută în zona Teiuş.

„Salut gestul și oferta generoasă pe care a făcut-o conducerea Carometului, și anume de a pune la dispoziția atleților și fotbaliștilor de la Clubul Sportiv Școlar din Caransebeș baza sportivă pe care o dețin, care se află tot în Teiuș. Este vorba despre un teren de fotbal de dimensiuni normale de competiție – iar pe lățimea lui, ca să zic aşa, în capătul acestui teren, există și un teren de fotbal cu dimensiuni reduse. Este iarbă naturală și cred că colegilor de la fotbal le este de folos acest teren.

Nouă, atleţilor, ne este util doar în anumite perioade, și doar pentru antrenamentele de volum și anumite exerciții. Mulțumesc încă o dată pentru oferta generoasă pe care a făcut-o conducerea Caromet. Nouă ne prind mai bine aleile din parc pe care ne antrenăm acum, chiar dacă sunt discuții pe marginea acestui fapt, cum că ar face rău picioarelor atleților. Nu este adevărat. Este un bitum care face mai puțin rău decât o pistă sintetică competițională, dacă te antrenezi zilnic pe ea. Nutresc speranța să se remedieze necazul pe care îl avem noi. Și poate că Primăria va lua decizia să construiască o pistă de alergări, pentru că piste de biciclete avem deja destul de multe. Cred că este necesar să se facă și o pistă de alergări în Parcul Teiuș sau, mă rog, în orice altă zonă unde este posibil acest lucru”, a mai spus reputatul tehnician caransebeşean.

De același autor

Related Articles