[AUDIO] Antrenorul Robert Bălan: așteptăm alte măsuri de relaxare, pentru a ne putea întoarce în sală și cu gimnaștii juniori

233

Au trecut două luni de când gimnaștii de la CSS Reșița și din lotul național de juniori al României și-au întrerupt activitatea în sală. Gimnaștii de la CSS și CSM Reșița se antrenează, în continuare acasă, fiecare cum poate.

Antrenorul reșițean, prof. Robert Bălan, apreciază că este foarte greu să te pregătești bine, în astfel de condiții.

”Nu pot fi considerate antrenamente pentru performanță.  Nici din 15 mai nu se întrevede găsirea unor soluții de pregătire în sală pentru noi,” spune Robert Bălan:

 După 15 mai se mai relaxează măsurile un pic, dar din păcate pentru noi lucrurile nu stau așa de bine cum ne-am fi dorit, ținând cont că sunt mari confuzii între sportul profesionist și sportul de performanță sau înaltă performanță. S-a găsit o variantă destul de greu accesibilă ca sportivii calificați la Jocurile Olimpice să facă antrenamentele la Izvorani. Din păcate pentru ceilalți sportivi de perfomanță încă nu sunt soluții. Cam la toate sporturile de echipă situația este neclară și sălile rămân închise. Eu am propus Federației noastre să găsească soluții măcar pentru CSS-uri și CSM-uri de a relua activitatea într-un număr foarte restrâns de sportivi, ținând cont că în fiecare grupă de performanță sunt maxim 6 sportivi și s-ar putea desfășura activitatea cât de cât controlat. Este greu să spunem că noi în această perioadă facem performanță. Eu, dacă aș avea putere de decizie, aș deschide întâi secțiile de la cluburi, pentru că toți sportivii componenți ai loturilor naționale sunt legitimați la unele cluburi. În acest fel ar fi ”controlați” de antrenorii de la cluburi. Este un pic mai greu să ne organizăm noi la Reșița, pentru că sala de gimnastică este a CSS Reșița, masa este contractată de la o firmă private, iar cazarea este asigurată de Primăria Reșița. Primăria Reșița a pus la dispoziție spațiul de cazare unde stăteam noi doctorilor care au nevoie de cazare în această perioadă. Probabil că nici cazare nu putem avea pe o perioadă care nu știm cât va dura. Activitatea lotului national de juniori este foarte greu de pornit acum. În prezent în Centrul Olimpic știu că sunt cazați medici. Gimnaștii din lot fac antrenamente zilnice online, dar acestea sunt antrenamente doar de întreținere, nu de performanță”, a concluzionat Robert Bălan.   

Gimnaștii reșițeni de la CSȘ și CSM, dar și din lotul național de juniori nu s-au mai antrenat în sală din data de 11 martie.