[AUDIO] Amicale tari pentru handbaliştii rosso-neri. CSM Reşiţa a câştigat experienţă la Cupa Poli

Noua echipă de handbal a clubului CSM Reşiţa a disputat primele jocuri amicale din această vară. După trei săptămâni de pregătire, lotul bazat în principal pe tineri din pepiniera proprie a avut şansa de a juca la Cupa Poli Timişoara, în compania unor echipe de top din campionatul intern. Invitaţia a venit în ultimul moment: reşiţenii au fost chemaţi să ia locul sârbilor de la Proleter Zrenjanin, care nu au mai putut veni din motive legate de protocolul sanitar pe timp de pandemie. Rosso-nerii au pierdut ambele partide, 29-47 cu gazdele de la SCM Politehnica şi 23-34 contra handbaliştilor de la U Cluj. Două teste utile, ale căror rezultate contează mai puţin pentru viitoarea divizionară A CSM Reşiţa, spune antrenorul Radu Bote.

“Pentru noi au fost meciuri neprevăzute, noi suntem în alt stadiu al pregătirii, de-abia am încept munca în sală. Totuşi, au fost bune, pentru că nu am avut foarte multe meciuri şi nici nu am fi avut altfel şansa să jucăm cu echipe de calibrul lor. Pentru noi, chiar dacă am pierdut destul de usturător, trebuie să fie o lecţie, ca să învăţăm din greşeli şi să ne întărim. La momentul actual, politica clubului este să creştem cât mai mulţi jucători din pepiniera noastră şi să ne dezvoltăm în timp, să reuşim să jucăm la un alt nivel. Cel mai mult m-a bucurat entuziasmul tinerilor, care, chiar dacă greşesc, au atitudine. Ăsta e cel mai mare câştig”, a declarat antrenorul rosso-nerilor.

Rezultatele complete ale turneului amical de la Timişoara:

Veszprem (Ungaria) – Universitatea Cluj 29-27 (19-14)

SCM Politehnica Timișoara – CSM Reșița 47-29 (26-17)

finala mică: Universitatea Cluj – CSM Reșița 34-23 (19-10)

finala mare: SCM Politehnica Timișoara – Veszprem 32-26 (17-14)

CSM Reşiţa are totuşi satisfacţia de a fi dat golgheterul Cupei Poli: cu 16 reuşite, Raul Heimbach a devenit cel mai bun marcator al patrulaterului de la Timişoara. De remarcat că în preambulul turneului, reşiţenii au jucat şi un amical în compania Politehnicii II, meciul fiind câştigat de rosso-neri cu scorul de 35-27.

CSM Reşiţa se pregăteşte pentru startul în Divizia A, cel de-al doilea eşalon valoric al ţării. Campionatul va începe în 18 septembrie.

Cele mai citite

Related Articles