[AUDIO] Aduceți copiii la zăpadă! Duminică sărbătorim ”Ziua Mondială a Zăpezii” la Văliug cu activități inedite

1579

Evenimentul World Snow Day Văliug 2020 are loc duminică, 19 ianuarie,de la ora 10, pe pârtia de la Văliug, Ponton Casa Baraj. Sunt o serie de activități ce vor fi organizate cu acest prilej, la care pot participa copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. Este vorba de diferite jocuri, activități la zăpadă, dar și momente artistice. Despre toate acestea a vorbit în cadrul emisiunii ”Cronometrul Performanțelor”, principalul organizator, Mircea Țunea, coordonatorul Școlii de Sport Buran Văliug Semenic:

”Pe 19 ianuarie ne vom reîntâlni pe pârtia de la Văliug cu copiii dornici să ia parte la activități în natură, la zăpadă. Avem o colaborare excelentă cu gazdele evenimentului, cei de la Ponton Casa Baraj. Le mulțumim pentru sprijinul pe care ni-l acordă. Încă din vară am început să pregătim evenimentul, dorim să fim la ”înălțime” și în acest an.  În jurul orei 10 așteptăm participanții, iar programul de joacă în zăpadă este între orele 11-14. După care vor începe demonstrațiile cu toți copiii, trenulețul vesel al schiorilor. În acest eveniment suntem ajutați de Grupul Local de Tineret Activity din Văliug, tineri entuziaști care se implică trup și suflet în organizare, se ocupă de distracția copiilor, angrenarea acestora în activități. În Apresski-ul de la Casa Baraj vom desfășura activitățile artistice și educative. Va avea loc un recital susținut de instrumentiști de Filarmonica de Stat din Arad, tineri pasionați care anul trecut au fost la lecții de schi și care au promis că se vor întoarce la Văliug și vor prezenta un spectacol special pregătit pentru cei mici. De asemenea vom avea un Atelier de muzică Andină, coordonat de doi participanți la Vocea Mexicului. În premieră la Văliug se va desfășura un atelier de benzi desenate, activitate coordonată de renumitul autor de bandă desenată, Mihai Ionuț Grăjdeanu. Radio România Cultural susține acest eveniment inedit și este unul dintre colaboratorii noștri media. Cu acest prilej se va lansa Olimpiada Națională de benzi desenate, care se va derula pe tot parcursul anului. În acest an tematica este dedicată spiritului olimpic. O echipă de la Crucea Roșie ne va onora cu o echipă de voluntari care vor arăta copiilor cum se acordă primul ajutor. Componenții Clubului Sportiv Adlernest din Reșița vor oferi o demonstrație de schi alpin. Vor fi mici întreceri atât pe schiuri, cât și fără. De la ora 15 va avea loc premierea tuturor participanților la eveniment. În acest an tematica evenimentului este ”Bucătăria schiului”. Este necesară înscrierea la eveniment, atât online, cât și la baza pârtiei cu începere de la ora 10.00. Participarea la eveniment este gratuită. Pentru lecțiile gratuite de inițiere în schi și snowboard este necesar un mesaj pe pagina de Facebook a școlii noastre, Școala de Sport Buran. Mă bucur că suntem pe pârtie împreună și că avem toate condițiile de a ne desfășura activitatea acolo. Vă așteptăm pe toți, părinți și copii, la zăpadă, a concluzionat Mircea Țunea.

Anul 2019 pentru Școala de Sport Buran a fost unul deosebit, un an de Vârf, după cum a mai spus Mircea Țunea. Activitățile au fost încununate de succes, iar Școala Buran își desfășoară activitatea de 10 ani, din care de șase organizează ”Ziua Mondială a Zăpezii”. În anul 2017 evenimentul organizat în Banatul Montan a ocupat locul 4 în lume, iar anul trecut a primit locul II în competiția rezervată evenimentelor sub 500 de participanți, dar a luat locul I la capitolul creativitate. A primit premiul I pentru cel mai creativ eveniment. Premiul câștigat constă în prezența anul acesta, pe pârtia de la Văliug, a unei echipe de filmare trimisă de Federația Internațională de Schi din Elveția, o ocazie unică de a promova Banatul Montan peste granițele țării.

Partener media al evenimentului este Radio România Reșița.