UPDATE [AUDIO] 70 de piloţi se întrec în acest weekend în Valea Domanului la Cupa Reşiţa 2020

UPDATE:

După prima zi a etapei cu numărul 2 din Campionatul Național de Viteză în Coastă, pe primele trei poziții s-au calificat pentru cursa de mâine Piloții Emil Nestor, Simone Tempestini și bulgarul Ștefan Stoev. Nestor a reușit astăzi să treacă linia de sosire pe traseul de la Doman cu timpul de 2:05.906, dar în continuare recordul îi aparține pilotului Silviu Dumitrescu, singurul pilot care a coborât sub bariera celor doua minute și 5 secunde pe traseul descoperit de regretatul campion reșițean Werner Hirschvogel. O serie de incidente au marcat prima zi a etapei naționale de la Reșița, dar în ciuda numeroaselor ieșiri în decor Piloții au scăpat teferi.

Sergiu Taban, l-a intervievat pe Bogdan Cuzma, preşedinte CB Rally Vest, principal organizator al Cupei Reşiţa, etapa a II-a a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă:

Sâmbătă, 4 iulie 2020, în Valea Domanului s-a dat startul CAMPIONATULUI NAŢIONAL DE VITEZÃ ÎN COASTÃ – ETAPA a 2-a – Cupa Reşiţa 2020.

O coastă de mână, dar şi de masină, aşa cum spun piloţii, o coastă descoperită în urmă cu mulţi ani de legenda automobilismului reşiţean, Werner Hirschvogel, pe care îl celebrăm astăzi si mâine.

După un debut întârziat în 2020, Valea Domanului este gazda evenimentului sportiv, iar piloții și-au confirmat prezența în număr mare și de această dată la Cupa Reșița, răsplătind astfel toate eforturile organizatorilor.

Anul acesta, 70 de piloţi se întrec pe traseul din Valea Domanului, cel mai spectaculos traseu din calendarul Campionatului National de Viteză în Coastă.

“Este o etapă cu un număr record de participanţi la Reşiţa. 70 de piloţi se bat pentru cel mai bun loc. […] Sper să fie un spectacol frumos, să se bată recorduri, şi la sfârşit toata lumea să fie mulţumită. Vor fi 5 urcări astăzi, 3 de antrenament liber, 2 de antrenament cronometrat,” a declarat pentru postul nostru de radio, unul dintre organizatori, pilotul reşiţean Lucien Hora.

La startul de astăzi a fost prezent şi pilotul Ciprian Ciubotaru.

“Mă bucur foarte mult că ne-am revenit şi că suntem la curse, şi în primul rând mă bucur că sunt la Reşiţa. Mie întotdeauna mi-a plăcut la Reşiţa, după părerea mea este cel mai frumos traseu din toata ţara şi este bine că a rămas în calendar,” a declarat pentru Radio Reşiţa, pilotul Ciprian Ciubotaru.

Printre piloţii prezenţi anul acesta la Cupa Reşiţa 2020 se numără şi Mihai Alexandrescu.

Concurez cu o Dacia 1310 din 1984 pregătită, aşa uşor, de grupa II. Cai scoate mai mulţi de 70, nu ştim câţi […], dar este o maşină care anul trecut mi-a oferit satisfacţia supremă în ceea ce priveşte Cupa Dacia, am reuşit să ies campion la coastă cu această maşină,” ne-a declarat pilotul Mihai Alexandrescu.

De același autor

Related Articles