Atletul de la CS Universitatea Reşiţa Alexandru Ghinea a efectuat un cantonament în Kenya

Alexandru GhineaAlexandru Ghinea de la CS Universitatea Reşiţa s-a pregătit în Kenya alături de alţi campioni olimpici

Atletul Alexandru Ghinea, legitimat la CS Universitatea Reşiţa, s-a aflat timp de trei luni de zile într-un cantonament în Kenya. Perioada de pregătire a fost benefică şi s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii, a declarat sportivul. Atletul de la CS Universitatea Reșița a avut ocazia să cunoscă mai mulţi campioni olimpici, fiind cazat la două camere distanță de britanicul Mo Farah, dublu campion olimpic la Londra, în 2012, în probele de 5.000 și 10.000 de metri.

Pregătirea a fost realizată la altitudinea de 2.400 de metri, pe teren accidentat. „Acolo nu există teren plat. Cantonamentul este situat la 2.400 de metri altitudine, pe teren accidentat, foarte bun pentru fond și semifond. Numai pe stadion puteai să alergi pe teren plat, să te mai relaxezi puțin“ a precizat Alexandru Ghinea.

Sportivul legitimat la CS Universitatea Reşiţa a adăugat că acel campus în care a avut ocazia să se pregătească a fost realizat de o fostă atletă din Kenya şi a concurat pentru Olanda. “Complexul este de patru-cinci stele şi oferă cele mai bune condiţii, chiar şi faţă de cele oferite în Europa”, a afirmat Alexandru Ghinea.

(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles