Atleta Liliana Danci (CSM Reşiţa) este campioană naţională la maraton

Atleta Liliana Danci, de la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, a devenit duminică, 6 octombrie, campioană naţională la maraton. Liliana Danci a parcurs cei 42 de kilometri şi 195 de metri în două ore, 48 de minute şi 54 de secunde. La întrecerea desfăşurată la Bucureşti, au participat 54 de atleţi şi atlete de la 18 cluburi din ţară.

Cu timpul realizat, Liliana Danci s-a clasat pe locul 5 în Maratonul Internaţional Bucureşti, la fel ca şi câştigătorul titlului naţional la masculin, Ştefan Lupulescu.

podium+maraton*Alergătorii africani au dominat Maratonul Internaţional Bucureşti, desfăşurat duminică, şi câştigat la masculin de kenyanul Victor Chelkoi, iar la feminin de etiopiana Neri Tigist.
Victor Chelkoi (Kenya) s-a impus în întrecerea masculin cu timpul de 2 h 14 min 05 sec pe distanţa clasică de 42,195 km, fiind urmat în clasament de etiopianul Wosene Demeke, 2 h 14 min 21 sec, şi de un alt kenyan, Kenett Kipkmoi – 2 h 19 min 27 sec.
La feminin, podiumul a fost integral etiopian, cu Neri Tigist pe primul loc, în 2 h 37 min 28 sec, urmată de Megertu Geletu, 2 h 39 53 sec, şi Wolde Shewaye 2 h 42 min 06 sec.
Conform Agerpres, cu acest prilej românii Victor Vlad, Gabriel Solomon, Ştefan Oprina, Mihai Baractaru, George Dobre şi Florin Munteanu au reuşit să intre în Cartea Recordurilor, cu un nou record mondial în proba de ”maraton 6 legaţi” – 2 ore, 54 de minute şi 30 de secunde.

De același autor

Related Articles