Atenţie, Paris! Vine David Popovici!

David Popovici va lupta pentru o medalie olimpică în proba-regină a nataţiei mondiale! În complexul sportiv de la Otopeni, “racheta” României a cucerit aurul naţional la 100 m liber – şi a făcut-o cu un timp care îi asigură prezenţa în această probă la Olimpiada pariziană. Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern l-a felicitat printr-un mesaj online:


“Ce seară frumoasă la Campionatul Național de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret și juniori! Sâmbătă seara, 8 aprilie 2023, David Popovici a câștigat proba de 100 de metri liber cu timpul de 47.61 secunde și a reușit astfel să realizeze baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. Proba de 100 m liber este cea în care David deține atât titlul, cât și recordul mondial, dar și titlul european de seniori. Felicitări, David! Felicitări antrenorului Adrian Rădulescu și echipei care lucrează cu David!”


Sportivul legitimat la CS Dinamo București a obținut astfel biletul pentru Jocurile Olimpice din 2024 – baremul impus de FINA fiind de 48.34 secunde.
Pe podiumul naţional al probei de 100 liber, David Popovici a fost urmat de Alexandru Stoica (49,98 secunde) și Patrick Dinu (50,13 secunde).

De același autor

Related Articles