Astra-MaccabiAstra Giurgiu a ratat calificarea în grupele Europa League la fotbal, după ce a remizat cu Maccabi Haifa, 1-1 (1-1), joi seara, pe stadionul ”Ceahlăul” din Piatra Neamţ, în manşa a doua a playoff-ului competiţiei.
Cu un deficit de două goluri după meciul tur (2-0 pentru israelieni), Astra a deschis scorul prin Valerică Găman (27), dar gafa portarului Lung jr i-a permis lui Ruben Rayos ”Rayo” (34) să egaleze şi să taie avântul giurgiuvenilor.

Pe un teren greu, din cauza ploii, Astra a avut prima ocazie de gol în min. 10, dar William de Amorim a trimis alături cu capul centrarea lui Enache. Astra a deschis scorul în min. 27, prin Găman, care a sancţionat o ieşire neinspirată a portarului Saranov, la o lovitură de colţ: 1-0.
Doar şapte minute s-au aflat giurgiuvenii în avantaj, pentru că spaniolul Rayo l-a surprins pe portarul Lung jr cu un şut din unghi, direct din lovitură liberă: 1-1 (34).
Maccabi putea chiar intra în avantaj la pauză, dar şutul lui Turgeman, din careu, a ocolit de foarte puţin poarta (43), iar Lung a salvat cu piciorul la mingea trimisă de Abuhazira (45+1).

La reluare, Astra a atacat haotic şi nu a reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol, iar tot oaspeţii au fost mai periculoşi pe contre.
Fatai a avut o oportunitate destul de bună, în min. 73, când nu a ajuns la centrarea lui Cristescu, dar echipa lui Daniel Isăilă nu putea spera la mai mult din acest meci, în care a avut un singur şut pe poartă.
Jocul Astrei a suferit, fără trei oameni de bază, fundaşul Măţel (suspendat), mijlocaşul Tembo (pus pe lista de transferuri) şi atacantul Budescu (accidentat).
Echipa din Giurgiu, debutantă în cupele europene, a ieşit, totuşi, cu capul sus din competiţie, după o serie de rezultate bune.

Caseta tehnică
Astra Giurgiu – Maccabi Haifa 1-1 (1-1)
Au marcat: Valerică Găman (27), respectiv Ruben Rayos ”Rayo” (34).
Piatra Neamţ, stadion ”Ceahlăul”: 2.500 spectatori
Europa League – playoff (manşa a II-a)
În tur: 0-2

Au evoluat echipele:
Astra: 1. Silviu Lung jr – 20. Ştefan Bărboianu, 25. Valerică Găman, 27. Andrei Mureşan (căpitan), 13. Júnior Morais – 14. Vincent Laban, 18. Marian Cristescu – 9. Gabriel Enache, 22. Mirko Ivanovski, 91. William de Amorim – 21. Kehinde Fatai. Antrenor: Daniel Isăilă.
Rezerve neutilizate: 33. Dănuţ Coman – 4. Roberto Dias, 5. Syam Ben Youssef, 6. Seidu Yahaya, 8. Takayuki Seto, 19. Sadat Bukari.

Maccabi: 33. Bojan Saranov – 27. Eyal Meshumar (29. Andrei Piliavski, 73), 25. Edin Cocalic, 21. Dekel Keinan, 13. Taleb Twatha (3. Shmuel Scheimann, 19) – 7. Gustavo Boccoli – 10. Ruben Rayos ”Rayo”, 20. Yaniv Katan (căpitan) – 8. Hen Ezra, 19. Shimon Abuhazira, 17. Alon Turgeman (12. Dino Ndlovu, 62). Antrenor: Ariel Benado.
Rezerve neutilizate: 22. Amir Edri – 11. Idan Vered, 15. Eyal Golasa, 26. Avihay Yadin.

Arbitru: Huseyin Gocek; arbitri asistenţi: Mustafa Eyisoy, Orkun Aktaş; arbitru de rezervă: Suleyman Abay (toţi din Turcia)
Delegat UEFA: Dimitri Bokeria (Georgia), observator UEFA pentru arbitri: Peter Mikkelsen (Danemarca)
Cartonaşe galbene: Katan (28), Fatai (36), Cristescu (47), Ivanovski (50), Ndlovu (85), Boccoli (86).Sursa:Agerpres