Astra Giurgiu a făcut un pas important spre turul doi al Europa League

AstraAstra Giurgiu a învins echipa slovenă NK Domzale cu scorul de 1-0 (0-0), joi, în deplasare, în prima manşă a turului I preliminar al Europa League la fotbal.
Astra a debutat cu dreptul în cupele europene, graţie golului marcat de Constantin Budescu (84). Astra este favorită la calificarea în faza următoare după acest succes, conturat mai clar decât arată scorul. Echipa lui Daniel Isăilă a avut două bare (Junior Morais şi Seto), 11-5 la şuturile la poartă, 6-2 la şuturile pe poartă şi o posesie superioară, 65%-35%.
Astra a dominat autoritar jocul şi a fost mai bună decât formaţia slovenă, dar în prima repriză şi-a creat puţine ocazii de gol. Prima situaţie clară a venit abia în minutul 34, când Seto a centrat în careu, iar Ivanovski a reluat alături din voleu. Domzale a avut şi ea o acţiune periculoasă, dar Lung a fost atent şi a prins mingea centrată de Kous (40). Ivanovski a mai avut o ocazie înainte de pauză (42), dar nu i-a ieşit lobul la pasa excelentă a lui Seto.
La reluare, presiunea Astrei a crescut şi s-au înmulţit ocaziile de gol. Şutul lui Bukari a fost respins de Vidmar (57), care a prins apoi şi mingea expediată de Ivanovski (59). Budescu a irosit cea mai mare ocazie de gol a giurgiuvenilor (65), şutând alături din situaţie de unu la unu cu portarul. Junior Morais a ţintit bara din unghi (66). Vidmar a fost la post şi la şutul trimis de Enache (76), după care, surprinzător, slovenii au fost aproape de deschiderea scorului la o fază fixă, însă Lung s-a opus la reluare lui Ljubovic, care a trimis apoi peste poartă (78).
Astra a deschis scorul în min. 84, prin Constantin Budescu, atacantul echipei antrenate de Daniel Isăilă reluând din voleu mingea respinsă de portar la centrarea lui Măţel.
Astra a avut şansa de a-şi mări avantajul, dar Seto a reluat în bară la centrarea lui Măţel (88).
Manşa a doua va avea loc pe 11 iulie, la Bucureşti, pe Arena Naţională. Echipa care se va califica în turul al II-lea preliminar va întâlni pe Omonia Nicosia (meciuri pe 18 şi 25 iulie).

Caseta tehnică:
NK Domzale – Astra Giurgiu 0-1 (0-0)
Au marcat: Constantin Budescu (84).
Domzale, Sportni Park: 1.000 spectatori
Europa League – turul I preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:
NK Domzale: 41. Nejc Vidmar – 92. Ziga Kous (27. Gaber Dobrovoljc, 71), 2. Nejc Skubic (căpitan), 4. Denis Ljubovic, 64. Erik Janza (29. Jure Balkovec, 86) – 15. Jon Stankovic – 23. Josh Parker, 37. Zan Majer, 8. Drasko Bozovic, 77. Drago Gabric (10. Slobodan Vuk, 68) – 9. Goran Vuk. Antrenor: Stevan Mojsilovic.
Rezerve: 1. Izidor Balaziè – 7. Rudi Vancas Pozeg, 18. Aleks Pihler, 20. Michel Balokog.

Astra: 1. Silviu Lung jr – 77. Alexandru Măţel, 5. Syam Ben Youssef, 27. Andrei Mureşan (căpitan), 13. Júnior Morais – 6. Seidu Yahaya (20. Ştefan Bărboianu, 90+3), 8. Takayuki Seto – 9. Gabriel Enache, 19. Sadat Bukari, 10. Constantin Budescu – 22. Mirko Ivanovski (91. William Amorim, 63). Antrenor: Daniel Isăilă.
Rezerve: 12. George Gavrilaş – 17. Sergiu Ungurean, 23. Alexandru Giurgiu, 25. Valerică Găman.

Arbitru: Andreas Pappas; arbitri asistenţi: Christos Baltas, Ilias Alexeas; arbitru de rezervă: Tasos Sidiropoulos (toţi din Grecia)
Cartonaşe galbene: Bozovic (52), Junior Morais (77), Măţel (79), G. Vuk (87), Bărboianu (90+3). Sursa:Agerpres

De același autor

Related Articles