Asociaţia Presei Sportive a întocmit clasamentul celor mai buni sportivi din 2021. În top se află medaliaţii de la Tokyo

Consiliul Asociaţiei Presei Sportive din România a dat publicităţii clasamentul celor mai buni sportivi ai anului 2021. În ierarhia întocmită de APS,  canotoarele Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar se află pe primul loc, scrimeura Ana-Maria Brânză ocupă poziţia secundă, iar un al cuplu din canotaj, Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc completează podiumul.

Clasamentul complet este următorul:

1. Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar (canotaj)

2. Ana Maria Popescu (scrimă)

3. Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc (canotaj)

4. Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Senciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari (canotaj)

5. Robert Glinţă (nataţie)

6. Carol-Eduard Novak (ciclism paralimpic)

7. David Popovici (nataţie)

8. Horia Tecău (tenis)

9. Beatrice Ana (lupte)

10. Adrian Şulcă (judo)

“Aşa cum se poate constata, au avut prioritate sportivii medaliaţi cu aur şi argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, inclusiv medaliatul cu argint paralimpic, Carol Novak, actualul ministru al sportului. În clasament figurează de asemenea cei doi înotători români care s-au făcut remarcaţi în întrecerile internaţionale, Robert Glinţă şi David Popovici, tenismenul Horia Tecău, dar şi două dintre speranţele sportului românesc, Beatrice Ana, prima campioană mondială a luptelor româneşti, şi Adrian Şulcă, campion european şi mondial la juniori”, se precizează în comunicatul Asociaţiei Presei Sportive din România.

De același autor

Related Articles