Aryna Sabalenka, triumfătoare la Australian Open!

Belarusa Arina Sabalenka (5 WTA, favorită nr. 5) a câştigat sâmbătă titlul la simplu feminin la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o în finală, în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-4, pe kazaha Elena Rîbakina (25 WTA, favorită nr. 22). Este primul trofeu al jucătoarei belaruse într-un turneu de Mare Şlem, notează Agerpres.
Sabalenka s-a impus după un meci de două ore şi jumătate, timp în care a reuşit nu mai puţin de 17 aşi, făcând însă şi 7 duble greşeli, în timp ce Rîbakina a avut 9 aşi şi a comis o singură dublă greşeală.

Sabalenka a acces în premieră în finala unui turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe poloneza Magda Linette cu 7-6 (7/1), 6-2, joi, la Melbourne. Ea atinsese semifinalele de trei ori în Marele Şlem, în 2021 la Wimbledon şi US Open, iar anul trecut din nou la US Open. Numărul cinci mondial are totuşi două titluri de Mare Şlem în palmares, la dublu, în 2021 la US Open şi anul trecut chiar la Melbourne.


Jucătoarea de 24 de ani a fost vizibil emoționată la festivitatea de premiere, şi și-a oprit cu greu lacrimile. Ea le-a mulțumit organizatorilor și tuturor celor implicați, însă a declarat că dedică trofeul echipei sale, care îl merită cel mai mult, pentru toată munca depusă.


“Pentru mine este o mare motivație și mă inspiră mult că am primit trofeul de la Billie Jean. Nu puteam să cer mai mult și îți mulțumesc. Rybakina este o jucătoare extraordinară și o felicit. Sper că ne vom mai întâlni de mai multe ori de acum încolo, poate chiar în alte finale de Grand Slam. Îmi felicit echipa, sunteți nemaipomeniți, ați făcut o treabă atât de bună”, a declarat fericita câştigătoare a Openului australian.

Cele mai citite

Related Articles