Argint pentru judoka Alexandru Matei din Caransebeș și speranțe pentru atletul reșițean Ionuț Pleșu la Jocurile Francofoniei

Sportivii români au mai cucerit două medalii de argint şi trei de bronz, la Jocurile Francofoniei de la Kinshasa din Republica Democratică Congo. Tricolorii au obţinut primele medalii la judo, două de argint şi una de bronz.

Judokanul Alexandru Matei din Caransebeș, legitimat acum la Dinamo Bucuresti, a obţinut argintul la cat. 60 kg.  Florina Bădiceanu s-a clasat pe locul secund la cat. 52 kg. În cadrul cat. 66 kg, Lucian Borş-Dumitrescu a câştigat medalia de bronz.

La atletism, România a cucerit două medalii de bronz. Andreea Lungu a terminat pe locul al treilea în proba de aruncare a discului. La ştafetă feminină 4×100 metri, România a ocupat poziţia a treia.

Reamintim, că din lotul României care concurează în Congo la Jocurile Francofoniei face parte și Ionuț Pleșu de la CSU Reșița-CSM Reșița.  Mărșăluitorul reșițean va lua parte în data de 4 august în proba de 20 km.

”Este o mică olimpiadă a vorbitorilor de limbă franceză. Sunt mai multe discipline lupte, atletism, baschet. Ionuț Pleșu va concura în proba de 20 km marș. Să sperăm că va face un rezultat frumos. Eu zic că va face o figură frumoasă în această competiție. Noi ne-am pregătit intens pentru realizarea baremului pentru Campionatele Mondiale de la Budapesta, dar n-a fost să fie. A fost totuși un an bun cu mult progres pentru Ionuț Pleșu și sperăm să fie în continuare”, a spus antrenorul său Gheorghe Ardelean.

Cele mai citite

Related Articles