Antrenorul de la CSM București consideră drept josnică decizia FRH

Antrenorul echipei feminine de handbal CSM Bucureşti, Adrian Vasile, a acuzat ”josnicia deciziei” Federaţiei Române de Handbal, care a decis, luni, îngheţarea sezonului în Liga Naţională din cauza pandemiei de coronavirus,scrie Agerpres.ro

”Nu voi lăsa o astfel de decizie să îmi afecteze conduita şi crezurile, indiferent de josnicia ei, dar, din păcate, am puterea să recunosc că nu sunt atât de surprins. Ce trist este să mă întreb totuşi: De ce nu eşti surprins? Fetelor şi staff-ului meu, vă spun, ca şi până acum: Jos pălăria! Vă mulţumesc! Pentru mine sunteţi #campioni!”, a transmis Adrian Vasile pe Facebook.

”Azi s-a încheiat, oficial, sezonul! Aşadar, în urma numărării voturilor, Consiliul de Administraţie al FRH a decis să nu acorde titlul de campioană şi să păstreze ierarhia finală aşa cum se găseşte în acest moment. Ştiu că, din cauza acestei pandemii, trăim nişte vremuri speciale în care regulile care ne guvernau până acum nu se mai pot aplica întocmai. E clar că nu toţi pot fi mulţumiţi de deciziile care vor urma şi am afirmat asta încă de la început. Optimist fiind, îmi place să cred în oameni şi o să cred în continuare. Am tot auzit în perioada asta că sperăm să devenim mai buni, mai umani. În sport cred că se reduce, ca şi până acum, la fair play”, a mai scris Vasile în mesajul său.

Şi vedeta CSM-ului, Cristina Neagu, a criticat decizia FRH: ”Astăzi, Federaţia Română de Handbal a decis sa îngheţe campionatul cu clasamentul actual, fără acordarea medaliilor de campioni. Este o decizie nedreaptă care ne dezavantajează. Eram echipa favorită să câştigam titlul în acest sezon, şi singurul motiv pentru care eram pe locul 2 în acest moment, îl reprezenta faptul ca aveam un meci mai puţin disputat decât alte echipe. O restanţă pe care cel mai probabil am fi câştigat-o. Sper să primim wild-card şi să jucam în Liga Campionilor în sezonul viitor, acolo unde ne este locul şi ar fi trebuit să fim calificate direct”.

Neagu a subliniat că ”dezamăgirea nu o reprezintă neacordarea titlului, ci stabilirea locul 1 care înseamnă calificare directă în Liga Campionilor!”.

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a hotărât luni ca sezonul 2019-2020, atât în Liga Florilor (feminin), cât şi în Liga Zimbrilor (masculin), să se încheie, ierarhiile rămânând cele din momentul întreruperii campionatului.

Cele două formaţii aflate în fruntea clasamentelor, Dinamo Bucureşti, la masculin, şi SCM Râmnicu Vâlcea, la feminin, se aflau în momentul întreruperii sezonului pe primul loc, dar acestea nu vor primi titlul de campioane, potrivit site-urilor oficiale ale cluburilor.

SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti sunt la egalitate de puncte în clasament la feminin, 43, vâlcencele având un meci în plus. Cele două echipe şi-au împărţit victoriile, formaţia vâlceană câştigând în tur cu 20-19, iar CSMB, în retur, cu 23-22.

Federaţia Română de Handbal hotărâse anterior ca, din cauza pandemiei de COVID-19, să se mai dispute un singur meci din actualul sezon al Ligii Florilor, restanţa AHCM Slobozia – CSM Bucureşti, astfel încât echipele aflate pe primele două poziţii în clasament, SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti, să aibă acelaşi număr de meciuri disputate şi să se poată acorda titlul de campioană, scrie Agerpres.ro