Andrei Nechita a terminat pe locul 47 la CM de Ciclism

Andrei Nechita a terminat pe locul 47 la CM de CiclismSingurul reprezentant al României la Campionatul Mondial de Ciclism, Andrei Nechita, a terminat cursa de şosea pe locul 47, în faţa unor rutieri ca Rafal Majka, loc 7 în Turul Italiei, Thomas Voeckler, Jan Bakelants, cîştigători de etapă şi tricouri galbene provizorii în Le Tour, sau Thibault Pinot, loc 10 în Turul Franţei. De altfel, pe o vreme oribilă şi cu un traseu foarte solicitant, de 272.2 kilometri, Andrei Nechita a fost printre cei 61 de ciclişti care au terminat cursa, din 208 participanţi.

Lungimea apreciabilă, cele nu mai puţin de 30 de puncte de căţărare şi ploaia teribilă care a căzut timp de 6 ore din cele 7 şi jumătate ale cursei au determinat mai bine de jumătate dintre rutieri să abandoneze, între aceştia aflându-se şi câştigătorii ultimelor 2 ediţii ale Turului Franţei, britanicii Sir Bradley Wiggins şi Chris Froome, precum şi marea speranţă columbiană, Nairo Quintana.

Portughezul Rui Costa a cucerit, duminică, 29 septembrie, la Florenţa, titlul de campion mondial în cursa de fond pentru categoria Elite, ultima probă a campionatelor lumii disputate timp ce 8 zile în capitala toscană, fiind urmat de spaniolii Joaquim Purito Rodriguez şi Alejandro Valverde, al 4-lea fiind marele favorit al gazdelor, la marginea podiumului, Vincenzo Nibali.

Rui Costa, care a folosit din plin munca celor trei colegi de evadare din ultimii 10 km, a trecut linia de sosire după 272,26 km, între Lucca şi Florenţa, în 7h25’43’, în acelaşi timp cu spaniolul Joaquim Purito Rodriguez, principalul animator din ultima parte a probei, şi, evident, vădit nemulţumit de tactica învingătorului. Locul 3 şi medalia de bronz au revenit unui alt spaniol, Alejandro Valverde (coleg de echipă de firmă, Movistar, cu Rui Costa, nici el prea dispus la efort pe porţiunea finală), la 16′, însoţit, cu acelaşi timp, de italianul Vincenzo Nibali, şi el, ca şi Purito, sleit de forţe după cavalcada finală. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles