Andreas Tobă, fiul reşiţeanului Marius Tobă, ar putea fi purtător de drapel pentru Team Germania la Olimpiadă!

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, fiecare team naţional va putea avea doi purtători de drapel, un băiat şi  o fată. Unele ţări au desemnat deja olimpicii care vor avea această onoare, în vreme ce altele sunt încă în faza alegerii celor mai reprezentativi sportivi. Este şi cazul Germaniei, unde purtătorii de drapel vor fi stabiliţi în urma unui vot pe care Team Deutschland l-a lansat pe site-ul său oficial. Cinci sportive şi cinci sportivi sunt propuşi ca purtători de drapel – iar printre cei nominalizaţi se află şi gimnastul Andreas Tobă, fiul campionului reşiţean Marius Tobă! Andreas are o carieră sportivă de succes în Germania şi este unul dintre gimnaştii germani calificaţi la Olimpiadă. Iar bucuria calificării e dublată de această nominalizare, pe care Andreas o consideră o mare onoare:

„Este cea mai mare onoare pentru un sportiv să poarte steagul pentru țara sa la Olimpiadă. Anul acesta o femeie și un bărbat vor avea voie să prezinte steagul. Mulțumesc pentru nominalizare Team Deutschland, chiar şi simpla prezenţă pe lista candidaţilor este pur și simplu incredibilă. Elisabeth Seitz și cu mine ne-am bucura foarte mult de voturile voastre!”, este mesajul postat de Andreas Tobă pe contul său de facebook.

Alături de gimnastul Andreas Tobă au mai fost nominalizaţi ca posibili purtători ai drapelului german un jucător de hochei, un canotor, un jucător de tenis de masă şi un specialist al săriturilor în apă. Între cele cinci fete nominalizate se află de asemenea o gimnastă: Elisabeth Seitz. Iubitorii sportului din Germania îşi vor putea vota favoriţii în intervalul 12-18 iulie.

Acum în vârstă de 30 de ani, Andreas Tobă a fost cooptat pentru prima oară în lotul olimpic al Germaniei în 2009. El a participat şi la Jocurile Olimpice de la Londra (2012) şi Rio (2016).

foto: facebook Andreas Toba

De același autor

Related Articles